Instellen aantal decimalen en afronding

MJA Bijgewerkt door MJA

1. Instellen afronding en aantal decimalen

Decimalen en afronding kunnen op 3 manieren worden ingesteld:

1. Default instellen voor alle documenten van alle modules:
    Ga naar de module Instellingen > Company > Selecteer de betreffende company > Widget Afronding / Decimalen
  2. instellen voor een specifieke module: bijvoorbeeld alle verkoopoffertes:
    Module Instellingen > Volgnummers > Selecteer de betreffende module
  3. Instellen voor 1 specifiek document > bijvoorbeeld 1 verkoopofferte

Selecteer het betreffende document > ga naar de widget Printinstelling.

2. Uitleg van de velden

Decimalen # prijs:

Het aantal decimalen waarin stuksprijzen op offerte-, order- en factuurregels worden getoond. Dus niet van toepassing op de totaalprijs.

Dec # aantallen:

Het aantal decimalen waarin aantallen worden getoond. Bv. 2 fietsen kan worden getoond als 2, of als 2,0 of als 2,00

Afronding:

0,1 staat voor afronding op 1 cijfer achter de komma.

0,01 staat voor afronding op 2 cijfers achter de komma.

1 staat voor 0 cijfers achter de komma.

Je kunt de afronding in een productgroep laten afwijken.

Dit kun je instellen bij: module productgroep > Widget productgroep.

Het instellen van decimalen is alleen van toepassing op de stuksprijs in de regel. De totaalprijs wordt altijd met 2 decimalen getoond.
Het instellen van decimalen van de prijs (Decimalen # prijs) is alleen van toepassing op de stuksprijs in de regel. De totaalprijs wordt altijd met 2 decimalen getoond.
Op het moment van aanmaken van een document worden de decimaal-instellingen overgenomen uit de instellingen. Als je de instellingen daarna wijzigt is dat van toepassing op nieuwe documenten.

Ben je hiermee geholpen?

Instellen company adressen

Toevoegen module - melding: geen velden beschikbaar