Voorraadlocatie aan product koppelen (van een product een voorraadproduct maken)

MJA Bijgewerkt door MJA

1. Algemene informatie

Een product is pas een voorraadproduct als er een voorraadlocatie aan is gekoppeld.

Als een product een voorraadproduct wordt nadat het product al eerder aan een document is gekoppeld zal op die 'bestaande' documenten het product nog steeds als geen voorraadproduct worden beschouwd. Bij het dupliceren van een document, waarbij het product origineel nog geen voorraadproduct was, worden de instellingen overgenomen die van toepassing waren op het moment dat het product werd gekoppeld.

Om een voorraadlocatie aan een product te kunnen koppelen dient deze locatie wel te bestaan. Hoe je een voorraadlocatie kunt aanmaken lees je hier.

Je kunt in Newbase instellen dat bij het aanmaken van een nieuw product automatisch de default voorraadlocatie van de company aan het product wordt gekoppeld. Onderstaande hoeft in dit geval niet te worden gedaan. Dit wordt ingesteld binnen de company instellingen (applicatiebeheerder).

2. Handmatig koppelen voorraad locatie aan een product

Indien niet is ingesteld dat bij de aanmaak van een product automatisch de default voorraadlocatie van de company wordt gekoppeld zul je deze handmatig moeten koppelen.

1. Het koppelen van de locatie aan een product doe je binnen het product via de widget 'voorraad locaties'
  2. Klik op het plus icoon om een nieuwe locatie te koppelen
  3. Onderstaande popup opent waar je een locatie kunt kiezen maar ook kunt invullen in welk schap het product ligt
  4. Voor het invoeren van een startvoorraad kun je een voorraadmutatie aanmaken. Klik hier voor meer informatie.

Ben je hiermee geholpen?

Inkoopprijs product invoeren / aanpassen > met of zonder (meerdere) leverancier(s)

Instellen eenheid inkoop & verkoop product