Importeren tijdregels

MJA Bijgewerkt door MJA

Binnen de module Tijdregels is het mogelijk om tijdregels te importeren.

Wij raden aan om dit eerst met een paar regels te testen!

Deze optie maakt het mogelijk om tijdregels via een Excelbestand in te lezen in Newbase. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer de medewerkers zelf geen tijdschrijven maar dit wordt gedaan door iemand van de administratie.

Hoe dit in zijn werk gaat, staat in deze helpfile beschreven.

1. Ga naar de module Tijdregels
  2. Zorg dat je in een lijstweergave van een of meerdere tijdregels zit. Vanuit een detailweergave heb je geen toegang tot de import optie
  3. Klik vanuit de lijst rechts op de 3 puntjes om het menu te openen en kies voor Import > Importeer tijdregels
  4. Een pop-up opent
  5. Tijdregels kunnen alleen worden geïmporteerd met ons voorbeeldbestand. Klik voor dit bestand op 'Download Voorbeeld Excel'

Vul in ieder geval de in geel gemarkeerde verplichte kolommen in!

Klik hier voor meer gedetailleerde uitleg van het voorbeeldbestand.

1. Als het bestand conform het voorbeeldbestand is aangemaakt en opgeslagen als .xls of .xlsx kun je deze uploaden. Ga wederom via het menu naar de optie 'importeer tijdregistratie'
  2. Klik nu op 'Importeer in tussenbestand' en selecteer het bestand en kies voor uploaden. De tijdregels worden nu in de pop-up geimporteerd mag nog niet als tijdregels in Newbase aangemaakt
  3. Achter de pop up zie je nu een blauwe balk lopen. Je kunt de pop-up verplaatsen om dit duidelijker te zien (dit wordt nog verbeterd).
  4. Als het uploaden klaar is krijg je een 'inleesverslag' te zien waarin je kunt lezen hoeveel regels er zijn ingelezen maar ook hoeveel regels er eventueel niet zijn ingelezen en waarom dit niet is gelukt

Tijdens het importeren worden de volgende controles gedaan:

• verplichte velden (hiermee worden niet de verplichte kolommen van het bestand bedoelt maar de verplichte velden die voor jullie organisatie in Newbase zijn ingesteld
  • bestaande retourneerwaarden van opzoeklijsten

Afhankelijk van het aantal regels kan dit verslag groot zijn en kan daarom, indien gewenst, worden opgeslagen om later in een groter scherm door te kunnen lezen.

Wij adviseren je pas tot het aanmaken van tijdregels vanuit dit importbestand over te gaan wanneer alle regels correct zijn.

1. Sluit het inleesverslag en controleer of de regels in de pop-up kloppen. Als alles goed is dan kun je de regels verwerken en in Newbase aanmaken als tijdregel door op onderstaand icoon te klikken

Ben je hiermee geholpen?

Importeren nieuwe producten of aanpassen bestaande producten in bulk