Importeren nieuwe producten of aanpassen bestaande producten in bulk

MJA Bijgewerkt door MJA

Belangrijk:
Indien je nieuwe producten gaat importeren, selecteer dan in Newbase eerst één voorbeeld product waarmee je het voorbeeld importbestand exporteert. Gebruik als eerste onderstaand voorbeeld export bestand. Dit is nodig omdat de import van producten in meerdere onderdelen gaat.
Belangrijk:
Importeer altijd eerst een kleine selectie van maximaal 10 producten om te kijken of alles goed gaat!

Algemeen

En product in Newbase bestaat uit allerlei verschillende onderdelen (tabellen). Het is om deze reden niet mogelijk om met 1 importbestand alle productdata in te lezen in Newbase. Dit doe je dus per onderdeel.

Voor ieder onderdeel exporteer je eerst een voorbeeldbestand welke je vervolgens kunt importeren in Newbase.

Welke productonderdelen zijn er onder andere:

• verkoopprijs - inkoopprijs - leverancier - productomschrijving - productgrootboekrekening - voorraadlocatie etc.

Stap 1: Exporteren Voorbeeldbestand

Belangrijk indien wijzigen van bestaande producten:

Indien je data van bestaande producten wilt wijzigen dien je eerst een selectie van de betreffende producten te maken alvorens je het voorbeeld importbestand exporteert.

Belangrijk indien importeren van nieuwe producten:

Indien je nieuwe producten in Newbase wilt aanmaken is het voldoende om één voorbeeld product te selecteren alvorens je het voorbeeld importbestand exporteert.

Wij nemen als voorbeeld het importeren van verkoopprijzen van bestaande producten

1. Ga naar de module product en zoek de producten waarvan je de verkoopprijs wilt aanpassen
  2. Zorg ervoor dat je in een lijstweergave zit en klik rechtsboven op de 3 puntjes > open vervolgens 'Export naar MS Excel' > kies Voorbeeld import verkoopprijzen

Note: als je verkoopprijzen wilt aanpassen via de import/export en er staan producten in je lijst die geen verkoopprijs hebben worden deze ook NIET meegenomen in het voorbeeldbestand.

1. Een pop-up opent met daarin 3 kolommen. In deze kolommen staan de velden/kolommen die je kunt kiezen.

Kolom met verplicht velden: deze velden/kolommen moet je laten staan

Kolom met beschikbare velden: alle velden die beschikbaar zijn

Kolom met geselecteerde velden: alle velden die worden meegenomen naar het voorbeeldbestand

1. Zorg ervoor dat je alleen de velden/kolommen selecteert die je nodig hebt, je kunt hiervoor multi select gebruiken en klik op doorgaan. Ondestaand kun je zien dat alleen het veld/kolom 'pices_sales' is geselecteerd
  2. Vervolgens krijg je een pop-up met een ingevulde bestandsnaam, verander deze niet en klik op OK
  3. Afhankelijk van welke spreadsheet programma je als default hebt ingesteld op je PC, opent nu een document. In dit document kun je de verkooprijs aanpassen en het document opslaan

Stap 2: Importeren bestand

1. Om het bestand in te lezen in Newbase ga je wederom naar de module product. Zorg dat je in een lijstweergave zit > klik wederom op de 3 puntjes > kies nu voor 'import' > en selecteer 'importeer verkoopprijzen
  2. Een pop-up opent waarbinnen je het opgeslagen bestand kunt openen. Klik hiervoor op 'importeer in tussenbestand'. De regels wordt dus niet direct in Newbase ingelezen maar eerst in een 'tussenbestand'
  3. Selecteer het bestand en klik vervolgens op uploaden
  4. Achter het scherm gaat een blauwe balk lopen en als deze klaar is krijg je status rapport die aangeeft hoeveel regels er zijn ingelezen en waarom regels wellicht niet zijn ingelezen
  5. Klik op OK en de ingelezen regels worden nu in de pop-up getoond. Controleer de regels en indien alles klopt klik je op 'productgegevens bijwerken'
  6. Onderstaande melding volgt:
  7. Klik op OK om de regels definitief in Newbase in te lezen

Klik hier voor de uitleg van alle mogelijke velden/kolommen in het voorbeeld importbestand.

Ben je hiermee geholpen?

Importeren tijdregels

Uitleg importbestand tijdregels