Aanmaken en wijzigen van valuta

MJA Bijgewerkt door MJA

Het is als eerste belangrijk om te weten hoe valuta in Newbase werkt, klik hier voor meer informatie.

Volg voor het aanmaken of wijzigen van valuta onderstaande stappen:

1. Ga naar de module Instellingen > Valuta (onderdeel van Instellingen)
  2. Kies voor 'toon alle' om te zien welke valuta in het systeem staan
  3. Kies voor 'nieuw' om een nieuwe valuta aan te maken

1. Als je kiest voor het aanmaken van een nieuw record opent een pop-up welke je kunt invullen en opslaan
  2. Als je een valuta record wilt verwijderen dan selecteer je deze en kies je in het menu voor verwijder
Let op: de valuta moet ook in Twinfield bestaan, klik hier voor meer info.
Let op:  Indien je met meerdere companies in Newbase werkt dan kun je maar bij één company valuta invoeren. Het is dus niet mogelijk om per company met een andere valuta te werken.
Let op: Je zult bij het aanmaken van een valuta altijd meerdere records moeten aanmaken. Bijvoorbeeld: EUR/GBP, GBP/EUR, EUR/EUR, GBP/GBP.
Binnen Newbase wordt de koers opgehaald uit bovengenoemde instellingen bij alle nieuw aan te maken documenten. Het is mogelijk om binnen een document de koers aan te passen. Er kunnen dus bijvoorbeeld verkoop facturen bestaan binnen Newbase, waarbij het ene document een andere koers heeft ten opzichte van een ander document.
Koersen worden altijd overgeërfd van een voorliggend document. Dus stel dat je een nieuwe verkoopopdracht aanmaakt, en de koers is 1,39, en je dupliceert dit document naar een verkoopfactuur dan wordt binnen de verkoopfactuur als voorstel ook 1,39 gebruikt (en deze kun je weer wijzigen als je dat wenst).

Ben je hiermee geholpen?

Aanmaken en wijzigen van een afdeling (instellingen eigen organisatie)

Instellen proforma factuur