Instellen proforma factuur

MJA Bijgewerkt door MJA

Om in Newbase met een proforma factuur te werken moet je eerst het een en ander inrichten.

1. Toevoegen van de print

2. Instellen teksten op de proforma factuur

1. Toevoegen van de print

Als eerste moet er een ‘print’ beschikbaar worden gesteld.

1. Ga via Apps naar Module Instellingen > Company > Print / Sjabloon inhoud
  2. Check eerst of de print nog niet is ingesteld: zoek in de regels maar een print bij de module Salesorder waarbij een salesorder of een salesinvoice print is geupload met de naam Proforma.
  3. Klik op het icoon voor de regel en check of het vinkje proforma aanstaat:
  4. Als de print nog niet bestaat dien je die toe te voegen. Klik op het potloodje als je nog niet in de wijzigstand staat en vervolgens het plusje (beide rechts bovenaan)

Een popup opent, zie onderstaande print screen:

1. Selecteer in het veld Module: verkoopopdrachten
  2. In het veld Naam Development wordt automatisch Salesorder gevuld
  3. Zoek in het veld Scherm naar: SalesOrder_tp01_21_168.jrxml of naar Salesinvoice_tp01_21_168.jrxml
  4. Zet in het veld Omschrijving: Proforma (dit wordt de naam van de print zodat je deze straks kunt selecteren)
  5. Zet het vinkje ‘proforma’ aan
  6. Wellicht dienen er nog Parameters te worden toegevoegd. Controleer bij de print verkoopopdracht welke printparameters er gebruikt worden en kopieer deze naar het veld Parameters.
  7. Klik op opslaan en een nieuw regel(print) is toegevoegd

2. Teksten op de proforma factuur

De teksten op de proforma factuur kunnen worden ingesteld via de module Vertalingen.

1. Ga naar de module Instellingen > Vertalingen
  2. Zoek in het veld sleutel naar proforma
  3. Je krijgt nu een lijst met alle vertalingen te zien die betrekking hebben op de proforma factuur waaronder de titel, de start- en de eindtekst. Per sleutel kan in alle gebruikte talen de tekst worden aangepast.
  4. Selecteer de regel welke je wilt aanpassen. Voor meer informatie over vertalingen klik hier

Nu dat alles in gesteld kan een proforma factuur worden aangemaakt.

Klik hier hoe je een proforma factuur kunt aanmaken.

Ben je hiermee geholpen?

Aanmaken en wijzigen van valuta

Instellen wachtwoorden voor wijzigen rechten, lijsten, widgets en of gebruiker dit zonder wachtwoord mag doen