Producten koppelen aan een document & importeren regels

MJA Bijgewerkt door MJA

In het invoerscherm van een document heb je de mogelijkheid om producten koppelen. Dit doe je via de widget 'invoer fin. regels verkoop, korting & inkoop'. Waar deze widget staat verschilt per rol en is afhankelijk van hoe dit voor/door jou is ingericht. In deze helpfile gebruiken we een verkoopofferte als voorbeeld.

1. Uitleg iconen

Middels het winkelwagenicoon kun je producten uit de database koppelen en middels het plus icoon kun je vrije regels aan de offerte koppelen.

Middels het plusje kun je vrije regels koppelen

Middels het winkelwagen icoon met 2 streepjes erin kun je eerder afgenomen producten van de gekoppelde debiteur laten tonen.

Het labelicoon toont producten die als favoriet zijn aangemerkt

De munten tonen de producten die behoren tot de gekoppelde prijsafspraak.

Het wolkje icoon met het pijltje naar beneden geeft de mogelijkheid om de gekoppelde regels te exporteren als .xls bestand

Het wolkje icoon met het pijltje omhoog geeft je de mogelijkheid om regels via een .xls bestand in te lezen in het document Klik hier voor meer informatie.

2. Uitleg Producten uit de database koppelen:
  1. Klik op het winkelwagenicoon > Een pop-up opent waarmee je in de database kunt zoeken
  1. Zoek het product welke je wilt koppelen. Klik in het zoekveld en klik op enter of klik op de knop 'toon alle', om alle producten te zien.
  2. Klik op het product welke je wilt koppelen. Je krijgt nu wellicht nu de mogelijkheid om direct het aantal in te vullen. Dit is afhankelijk van hoe dit is ingesteld voor jullie Newbase omgeving. Krijg je deze mogelijkheid niet dan kun je de aantallen aanpassen als alle producten zijn gekoppeld
  3. Als je alle producten hebt gekoppeld klik je op sluiten
  4. Pas eventueel de aantallen aan, voeg een korting of toeslag toe etc.

Ben je hiermee geholpen?

UBL Verkoopfactuur - e-factoring - OIN - HRN nummer

Hoe kan ik in een verkoopdocument zien wat de voorraad van een product is?