Twinfield koppeling instellen / Twinfield opnieuw autoriseren

MJA Bijgewerkt door MJA

De koppeling tussen Newbase en Twinfield wordt tot stand gebracht middels Oauth2. Dit is een veilige manier om verbinding te leggen zonder het Twinfield wachtwoord in Newbase vast te leggen.

Door te autoriseren krijgt Newbase permissie om data door te geven aan Twinfield. Newbase krijgt dan een sleutel die vanwege veiligheid elk uur wordt vernieuwd zonder dat je hier iets van merkt. De autorisatie is 550 dagen geldig, daarna dient er opnieuw te worden geautoriseerd.

Voordat Newbase data kan doorgeven naar Twinfield dienen binnen Twinfield een aantal instellingen te worden gedaan. Klik hier voor meer informatie hierover.

Onderstaand wordt uitgelegd hoe de koppeling tot stand te brengen.

Het autoriseren doe je met de widget 'Twinfield OAUTH'. Indien je deze widget niet hebt kun je contact opnemen met je interne Newbase applicatiebeheerder.

1. Open de module Company en ga naar de widget Twinfield OAUTH (open ID connect) en zet deze in de wijzigstand
  2. Vul de velden Omgeving, Gebruiker en Administratiecode in
  3. Klik op de knop ' Twinfield OAuth'
  4. Onderstaand toestemmingsscherm opent nu. Check of alle vinkjes aanstaan en klik op 'yes allow'
  1. Als alles goed krijg krijg je nu onderstaand scherm te zien
Indien je met meerdere companies in Newbase werkt en er binnen één Twinfield omgeving meerdere administraties zijn ondergebracht dient bij iedere company in Newbase dezelfde gebruikers naam te worden gebruikt en deze gebruiker moet voldoende rechten binnen Twinfield hebben. Als deze gebruiker bijvoorbeeld ‘alleen lezen’ rechten in Twinfield heeft zal Newbase geen data kunnen ophalen.

Ben je hiermee geholpen?

Instellingen in Twinfield voor koppeling met Newbase