Instellingen in Twinfield voor koppeling met Newbase

MJA Bijgewerkt door MJA

Voordat de koppeling met Twinfield tot stand gebracht kan worden dienen een aantal instellingen binnen Twinfield te worden gedaan om data vanuit Newbase te kunnen inlezen. Onderstaand staat beschreven wat je in Twinfield moet instellen.

Het kan zijn dat je niet voldoende rechten hebt om dit te doen. Overleg in dat geval met je accountant of met Twinfield.

In deze helpfile staat niet beschreven hoe de koppeling tussen Newbase en Twinfield tot stand wordt gebracht. Klik hier voor meer informatie over het instellen van de koppeling.

1. Instellen opmaak voor debiteuren, crediteuren & projectnummers

Om ervoor te zorgen dat Twinfield de volgnummers (van financiële documenten en van debiteuren en crediteuren) vanuit Newbase accepteert dienen onderstaande stappen binnen Twinfield te worden uitgevoerd:

1. Log in in Twinfield en kies voor Administratie instellingen > Dimensietypen
  2. Kies vervolgens steeds een van de volgende dimensietypen:  debiteuren / crediteuren / projecten / kostenplaats*
    *Indien binnen Newbase wordt gewerkt met projectnummers als kostenplaatsnummers dient ook dimensie kostenplaats te worden ingesteld.
  3. Vul in het veld formaat een “*” (sterretje) in
  4. Doe dit ook bij de overige bovengenoemde dimensie typen

Ook moet het mogelijk worden gemaakt dat Newbase, bij aanpassing van de naam van een debiteur, deze nieuwe naam kan doorgeven aan Twinfield en dat deze wordt overschreven. Voer hiervoor onderstaande stap uit:

1. Ga binnen Twinfield naar Administratie-instellingen > Algemene instellingen
  2. Zet het vinkje aan bij ‘Aanpasbare dimensienaam’

2. Instellen verplichting omschrijving verkoopfactuur & inkoopfactuur

In Twinfield kun je binnen het verkoopboek instellen of er een verplichting is inzake de omschrijving van een factuur.

1. Ga binnen Twinfield naar > Administratie-instellingen > Dagboeken
  2. Kies voor Dagboek ‘verkoopfactuur’
  3. Zet bij de Regels > Omschrijving het veld op “toegestaan”
  4. Herhaal bovenstaande voor dagboek Inkoopfactuur

3. Instellen vrije tekstvelden dagboeken verkoop factuur, inkoop factuur & memoriaal

Het van belang om voor de verschillende dagboeken in Twinfield de ‘vrije tekstvelden’ in Twinfield open te zetten.

Dit is ten behoeve van het kunnen vullen van ons volgnummer binnen deze dagboeken. Hiermee kan binnen Twinfield worden geregistreerd welk journaalpostnummer een boeking heeft gekregen vanuit Newbase (in het geval je met journaalposten werkt). Maar ook om te kunnen controleren of een boeking binnen Twinfield al bestaat.

Voer hiervoor onderstaande stappen binnen Twinfield uit:

1. Ga binnen Twinfield naar Instellingen > Administratie-instellingen > Dagboeken > Dagboek ‘memoriaal’
  2. Zet alle vrije tekstvelden het gebruik op 'toegestaan'

1. Indien je ook met Basecone werkt zet je ook vrij tekstveld 3 op ‘Toegestaan’
  2. Zet dan in dezelfde kolom bij de regel ‘plaats’ het veld op ‘koptekst’
  3. Zet in dezelfde kolom bij de regel ‘type’ het veld op ‘tekst’
  4. Mocht je met een kasboek werken, stel dan ook voor het kasboek deze velden open.

Vervolgens dien je onderstaande binnen Newbase in te stellen:

1. Ga in Newbase naar de widget 'Inst. voor 1ste, 2de en 3de dim. in Twinfield'
  2. Zet hier het veld ‘vrije txt veld op “vrije tekst veld 1 of 2”, afhankelijk van wat je in Twinfield hebt ingesteld

Ben je hiermee geholpen?

Twinfield koppeling instellen / Twinfield opnieuw autoriseren

Instellingen valuta voor koppeling met Twinfield