Betaalfasering aan een verkoopopdracht toevoegen / koppelen

MJA Bijgewerkt door MJA

Door een betaalfasering te koppelen aan een verkoopopdracht kun je deze opdracht in delen laten betalen. Bijvoorbeeld 50% bij opdracht en 50% bij oplevering.

Om een betaalfasering te kunnen koppelen aan een verkoopopdracht dient deze wel te bestaan. Het aanmaken van een betaalfasering doe je via de module Betaalfasering instelling, klik hier voor meer info.

Hoe je dan vervolgens de betaalfasering kunt koppelen aan een verkoopopdracht lees je hieronder:

1. Ga naar de verkoopopdracht waaraan je een betaalfasering wilt koppelen
  2. Ga naar de widget Betaal fasering informatie. Heb je deze niet neem contact op met jullie interne applicatiebeheerder
  3. Vul een startdatum in* en kies een betaal fasering, in dit voorbeeld 50/50 %
  4. Klik op het icoon rechts van het veld betaalfasering om vervolgens de betaalfaseringsregels te laden

*Startdatum:

In dit veld kun je de datum zetten vanaf wanneer de betaalfasering moet gaan tellen. Indien je geen datum in dit veld zet zal de 1e factuurdatum op ‘vandaag’ worden gezet. Indien je bijvoorbeeld als startdatum 01-04-2023 invult en bij de instellingen heb je ingesteld dat de 1e betaalfasering een periode en aantal heeft van 1 maand, zal de factuurdatum op 01-05-2023 worden gezet.

In ditzelfde widget kun je aan de rechterkant zien of het totaal van alle gekoppelde betaal faserings regels 100% is ten opzichte van het totaal bedrag op de verkoopopdracht excl. BTW.

Wil je meer informatie over hoe je een gekoppelde betaalfasering kunt wijzigen klik hier.

Hoe kun je kunt zoeken naar betaalfaseringsregels die gefactureerd moeten worden? Klik hier voor meer informatie

Ben je hiermee geholpen?

Aanmaken credit verkoopopdracht

Zoeken naar nog te factureren betaal faserings regels en aanmaken facturen