Landinstellingen

MJA Bijgewerkt door MJA

In Newbase kunnen gegevens worden vastgelegd van organisaties uit verschillende landen. Van een land is het van belang vast te leggen welke adresopmaak gebruikelijk is, zodat verstuurde post ook daadwerkelijk aankomt. Tevens worden enkele gegevens vastgelegd om financiële afwikkeling van een transactie goed te laten verlopen.

De gegevens van de landen zijn voor zover bekend ingevuld, maar we adviseren de instellingen van de landen waar je zaken mee doet te controleren. Verwijderen van landen waar je geen zaken mee doet raden we niet aan. Het kan nodig zijn ivm veranderingen op de wereldkaart landen toe te voegen of te verwijderen, maar dit zal zelden voorkomen.

1. Ga naar de module landen en zoek de landen welke je wilt controleren.

Uitleg velden:

Land isocode: De isocode van het land zoals wereldwijd geldend

Land voluit: De landnaam voluit geschreven veelal in de taal van het land of in de engelse taal

Land naam officieel: De officiële landnaam. Zou is de officiële naam van Nederland: Koninkrijk der Nederlanden.

Toegangscode: Het internationale toegangsnummer van het telefoonnetwerk

Valuta: De officiële valuta van het land

Taal: De officiële taal die in het land gesproken wordt. Er kan er maar één ingevuld worden. Uiteindelijk bepaalt de taal

van de relatie welke taal in correspondentie wordt gebruikt

Postbus: De gebruikelijke vermelding van het woord ‘postbus’ in het betreffende land

Voorbeeld:

In Nederland noemen we een postbus ‘Postbus’ in Engeland wordt er gesproken van een PO Box.

Scheiding huisnr.: Indien van bepaalde adres opbouw gebruik gemaakt wordt, dan kan het noodzakelijk zijn na het huisnummer een

scheidingsteken te zetten. Een voorbeeld hiervan zijn engelse adressen. In Nederlandse adressen zal het scheidingsteken niet zijn ingevuld

Scheiding toev.: Het scheidingsteken dat gebruikt wordt indien een adres een toevoeging heeft, bijv 2 hoog. In Nederland zien we

vaak dat in het adres een ‘-‘ wordt gebruikt.

Etiket: Dit is de opmaak van het etiket zoals in het land gebruikelijk is. De volgende elementen kunnen gebruikt worden:

<<STREET>> voor de straatnaam

<<NO>> voor het huisnummer

<<NOEX>> voor de huisnummer toevoeging

<<ZIP>> voor de postcode

<<PLACE>> voor de plaats

<<COUNTRY>> voor het land

# voor een spatie

Is het land uw vestigingsland dan zal veelal het element <<COUNTRY>> worden weggelaten

De landentabel wordt gevuld aangeleverd dus voor voorbeelden kunt u in bestaande landen kijken. De button ‘update adressen’ past alle reeds ingevoerde adressen van het betreffende land in uw applicatie aan volgens het formaat zoals u in ‘Etiket’ gedefinieerd hebt.

Plaats hoofdlet.: Indien de plaats in hoofdletters op etiketten getoond dient te worden dan kunt u dat hier aanvinken. Ook hiervoor

geldt de button ‘update adressen’ deze wijziging doorvoert in reeds ingevoerde adressen van dat betreffende land.

Lid ec: Dit vinkje dient u aan te klikken indien een land lid is van de Europese gemeenschap

BTW: Indien over transacties met dit land btw geheven dient te worden, dan dient dit vinkje aangekruist te worden. Dit

wordt dan bij debiteurenkaarten aangemaakt voor organisaties in het betreffende land overgenomen

Btwnr. Opmaak: (niet in gebruik)

Bank nr. Opmaak : (niet in gebruik)

Toon toegangscode: Geeft aan of het internationale toegangsnummer getoond gaat worden in de telefoon- en faxnummers. Gewoonlijk

zal dit in het vestigingsland uit staan, maar voor het buitenland aan.

Groepering karakter voor en na netnr: Gewoonlijk haakjes

Groepering telnr: Het aantal cijfers van het nummer dat gescheiden wordt door een spatie (ten behoeve van leesbaarheid)

Weduwe- en wezenregel: Indien door de groepering van het telefoonnummer een nummer ‘alleen’ komt te staan dan wordt indien dit vinkje

is aangevinkt dit nummer toegevoegd tot het eerstvolgende groepje

Geen formattering: Dit betekent dat nummers zo getoond blijven als ze door de gebruiker zijn ingevoerd

De button ‘bereikbaarheid bijwerken’ past alle reeds ingevoerde telefoon- en faxnummers van het betreffende land in uw applicatie aan volgens het formaat zoals u dat gedefinieerd hebt.

Aanpassingen in de formattering van telefoon- en faxnummers kunt u vooraf aan het bijwerken controleren door het voorbeeld te bekijken

Ben je hiermee geholpen?

BTW instellingen t.b.v. berekening BTW op documenten

Versturen URL / link / login gegevens voor tijdschrijf / TIME app