Aanmaken organisatie

MJA Bijgewerkt door MJA

Wil je alleen een organisatie volg dan onderstaande stappen. Wil je een nieuwe organisatie en direct ook een relatie aanmaken kies dan voor het aanmaken van een nieuwe relatie. Klik hier voor meer informatie.
  1. Ga naar de module Organisatie en kies voor nieuw
  2. Onderstaand scherm verschijnt nu:

Onderstaand een uitleg van de velden:

Company

Het kan zijn dat je als eerste het veld company ziet staan. Dit hangt af of in Newbase met meerdere companies wordt gewerkt en of de data tussen de companies wordt gedeeld. Mocht je het veld company zien staan kun je hier de betreffende company kiezen. Als je deze niet ziet is dit niet voor jullie van toepassing.

Organisatie

De organisatienaam wordt in dit veld ingevoerd

Voorloopnaam

Bijvoorbeeld 'Het ministerie van' of 'Gemeente'

Extra naam

In de samenstelling van je etiket kun je ervoor kiezen om deze extra naam op een volgende regel te laten plaatsen

Status

Dit is een keuzelijst waaruit een keuze gemaakt kan worden. Deze keuzelijst kan niet worden aangepast

Telefoonnummer organisatie

Vul in dit veld het telefoonnummer van de organisatie in MET een streepje tussen het netnummer en het abonneenummer.

Newbase zal dan automatisch het nummer op een uniforme wijze in het systeem zetten aan de hand van de landinstellingen.

Dit betekent dat een nummer in Nederland welke wordt ingevoerd als 020-6111444 wordt getoond als (020) 6 111 444.

Een telefoon nummer uit de UK welke wordt ingevoerd als 020-6111444, met als land UK wordt getoond als +44 20 6 11 14 44

E-mail adres organisatie

Vul hier het emailadres van de organisatie in, dus niet die van de relatie

URL

Vul hier de URL van de website van de organisatie in

Medewerker

Klik in dit veld om een interne medewerker aan de organisatie te koppelen

Rol

Klik in dit veld om de rol van de interne medewerker te koppelen

Adressen algemene info

Binnen Newbase kunnen je verschillende soorten adressen invullen. Te weten: postadres, bezoekadres, afleveradres, factuuradres. In het gebruik van deze adressen zit een hiërarchie.

• Als je alleen bezoekadres invoert dan geldt die automatisch voor alle andere adressen
  • Als je een bezoekadres en een postadres invoert, dan geldt het bezoekadres ook als afleveradres, en het postadres geldt ook als factuuradres. Andersom geldt dat niet
  • Vervolgens kun je nog een afwijkend factuuradres of afleveradres invullen. Die hebben geen verband met elkaar

Er kan gebruik worden gemaakt van een combinatie tussen postcode en huisnummer om het adres te vinden. Typ in het postcodeveld de postcode en het huisnummer aan elkaar gevolgd door een enter en Newbase zal het adres automatisch invullen. Voorbeeld 1014BS32

Type adres: Bezoekadres

Standaard staat het adresveld ingesteld op bezoekadres. Door in het veld te klikken kun je het adrestype aanpassen.

Door op de groene knop 'nieuw' te klikken kun je een extra adrestype aanmaken

Extra adres

Om meer soorten adressen aan te maken, zoals aflever- of factuuradres klik je op de knop Extra adres.

1. Na het invullen van de velden klik je op maak organisatie om de organisatie aan te maken
  2. Nu kom je in het samenvattingsscherm van de aangemaakte organisatie uit

Ben je hiermee geholpen?

Organisatie adres, telefoonnummer en e-mail aanpassen