Aanmaken relatie

MJA Bijgewerkt door MJA

In Newbase wordt onderscheid gemaakt tussen persoonsgegevens (naam, geslacht, privegegevens) en relatiegegevens (contactgegeven bij de organisatie, functie). Het is belangrijk dat je dit verschil goed begrijpt! Klik hier voor meer informatie over het verschil tussen een relatie en een persoon in Newbase.

Een relatie is iemand met wie je contact hebt. Dit kan een relatie binnen een organisatie zijn of een particuliere relatie. Hieronder wordt uitgelegd hoe je een relatie binnen een organisatie kunt aanmaken. Voor het aanmaken van een particuliere relatie klik hier.

Er zijn 2 manier waarop je een nieuwe relatie kunt aanmaken:

1. Via module relatie > nieuw

1. Ga naar de module Relatie en klik op nieuw
  2. Onderstaand scherm wordt nu geopend

Uitleg:

• Indien je met meerdere companies in Newbase werkt kies je links bovenin eerst voor de betreffende company. Indien je niet met meerdere companies in Newbase werkt dan zie je dit veld niet.
  • In de eerste kolom kun je de organisatie gegevens invullen waaraan je de relatie wilt koppelen. Mocht het een nieuwe organisatie betreffen kun je deze hier direct aanmaken.
  • Indien de organisatie al in Newbase bestaat zal Newbase aangeven dat er matches zijn gevonden en krijg je de optie om deze te koppelen, klik hiervoor op de link 'matches gevonden' en klik vervolgens op het paperclip icoon om de organisatie te koppelen. Voor meer informatie over de velden die bij organisatie staan klik hier.
  • In de tweede kolom kun je de persoonsgegevens invullen. Een persoon komt altijd maar één keer voor in Newbase. Bijvoorbeeld. Dhr. Jansen met zijn privé gegevens.
  • In de derde kolom kun je de relatiegegevens invullen. Een relatie kan meerdere keren voorkomen in Newbase. Bijvoorbeeld Dhr. Jansen als relatie werkzaam bij organisatie A en dhr. Jansen werkzaam bij organisatie B.
  1. Als je alle gegevens hebt ingevuld en/of gekoppeld klik je op 'aanmaken' > dan kom je in het samenvattingsscherm van de aangemaakte relatie uit

2. Via module organisatie (relatie aanmaken bij bestaande organisatie)

1. Ga naar de module Organisatie en zoek de organisatie waarbij je een nieuwe relatie wilt aanmaken
  2. Klik binnen de widget 'gekoppelde actieve relaties' op het potlood icoon
  3. Klik vervolgens op het plusje om een nieuw relatie aan te maken
  4. Binnen het invoerscherm dat nu opent zie je dat de organisatie al automatisch is gekoppeld. Je kunt nu de persoonsgegevens EN de relatiegegevens invullen. Lees voor het verschil de helpfile.

Ben je hiermee geholpen?

Organisatie adres, telefoonnummer en e-mail aanpassen

Relatie e-mailadres, telefoonnummer aanpassen