Werken met korting / toeslag

1. Algemeen

Binnen de standaard instellingen van Newbase kan default worden gekozen tussen 2 varianten m.b.t korting en/of toeslag. De werking van Newbase is afhankelijk van deze instelling.

Varianten:

1. Korting of toeslag over het totaalbedrag van de regel

2. Korting of toeslag per eenheid van de regel

Per document kan dit worden aangepast via de widget 'ges. regel verkoop'.

2. Hoe wordt korting standaard berekend

In onderstaand voorbeeld gaan we ervan uit dat de korting/toeslag wordt berekend over het totaalbedrag van de regel.

Voorbeeld:

Een totaalbedrag in een regel is Euro 1.000,00

- een korting van 10% - geeft een kortingsbedrag van Euro 100,00

- een toeslag van -5% - geeft een toeslag van Euro -50,00

3. Alternatieve berekening

Het is mogelijk indien er zowel een korting als een toeslag in een regel staat de volgorde van de berekening op te geven, dus eerst korting dan toeslag, of eerst toeslag dan korting.

Bij gebruik van percentages maakt de keuze niet uit en wordt dan bijv bij eerst korting dan toeslag:

korting 100, toeslag 5% over (1000-100) = 45, dus resultaat 855 ipv 850.

Dit is in te schakelen met flexcode door de Newbase support desk.

4. Korting via prijsafspraken

Indien je met een klant prijsafspraken maakt kunt je deze vastleggen binnen het programma prijsafspraken.

Bij het maken van een verkoopofferte, -opdracht of -factuur zal altijd eerst worden gekeken of de betreffende debiteur gekoppeld is aan een prijsafspraak. Is dit niet het geval dan zal de standaard prijs uit de producten database worden overgenomen.

Klik hier voor meer informatie over prijsafspraken.

5. Tonen van korting / toeslag op de prints

Afhankelijk van het soort prints welke worden gebruikt (gebruik je onze standaard prints of zijn prints speciaal voor jullie gemaakt) is het goed om te controleren hoe een korting en/of toeslag op de print wordt getoond. Neem contact op met de Newbase support afdeling als je hier vragen over hebt.

Ben je hiermee geholpen?

Waarom wordt een verkoopopdracht niet getoond bij zoekactie 'nog te factureren'

Een verkoopfactuur opnieuw doorboeken naar Twinfield of op handmatig doorgeboekt zetten