Uitleg velden widget financiële opties binnen module company

MJA Bijgewerkt door MJA

Onderstaand een uitleg van de velden binnen de widget Financiele instelling van de module company.

Het betreft default instellingen die binnen de applicatie worden gebruikt. Sommige instellingen kunnen per document worden aangepast.

Korting variant

Newbase biedt je de mogelijkheid op regel-niveau (bijv een offerte- of orderregel) een korting in te voeren. Je kunt hier kiezen of die korting berekent dient te worden over de prijs per eenheid of de totaalprijs van de regel (aantal x prijs per eenheid). Door afronding en afhankelijk van het aantal kan dit in de totaalprijs van de regel een verschil opleveren. Afhankelijk van de wens of gebruiken in de bedrijfstak kunt je je voorkeur kiezen

Toeslag variant

De applicatie biedt je de mogelijkheid op regel-niveau (bijv een offerte- of orderregel) een toeslag in te voeren. Je kunt hier kiezen of die toeslag berekend dient te worden over de prijs per eenheid of over de totaalprijs van de regel. Door de afronding en afhankelijk van het aantal kan dit in de totaalprijs van de regel een verschil opleveren.

Type korting

kies voor % = percentage of voor # bedrag

BTW code

Afhankelijk van de bedrijfstak kun je hier instellen welk btw tarief je standaard heft.

Aantal pop-up

De applicatie stelt bij het koppelen van producten standaard het aantal 1 in. Indien daar vaak vanaf wordt geweken is het wellicht handig bij het kiezen van het artikel direct de mogelijkheid te krijgen een aantal in te vullen, en dat niet meer achteraf te hoeven doen. Vink dan dit vakje aan en er verschijnt tijdens invoer een pop up.

Type marge

In dit veld kun je aangeven of de marge wordt berekend over de inkoop of over de verkoop.

Scoringskans

Vul hier een percentage in die je standaard overgenomen wilt hebben op een verkoopkans of verkoopofferte.

Geldigheidsduur offerte

Vul hier het standaard aantal dagen in dat bij het aanmaken van een offerte als standaard geldigheidsduur moet worden overgenomen.

Verwerken inkoop

Vul hier in of inkoopfacturen worden afgewerkt op basis van inkoopopdracht regels of op basis van ontvangst regels.

Verzamelt fact.regels tot factuur:

Als je werkt met het verzamelen van factuurregels waarna je er facturen van gaat aanmaken kun je kiezen om de facturen aan te maken per debiteur of per project.

Vrije regel verkoop/service/inkoop/leden:

Door het vinkje aan te zetten is het mogelijk om op een financieel document een vrije regel aan te maken. Staat het vinkje uit dan kunnen alleen producten uit de database aan een financieel document worden gekoppeld en dus geen vrije regel. “Uitzondering hierop is de inkoopfactuur. In dit programma kunnen altijd vrije regels worden toegevoegd (bijv. tbv prijs- of koersverschillen)”

Verk. aanm. groepeer per relatie

Type herinnering

Klik hier voor meer informatie over het inrichten en werken met verkoopaanmaningen.

Leeglaten van ink.fact intern contactp.:

Als dit vinkje wordt aangezet dan zal er geen intern contactpersoon aan een inkoopfactuur worden gekoppeld bij het aanmaken van een inkoopfactuur

Incasseerder:

Hier kun je een relatie koppelen welke dan als BCC binnen een bericht zal worden opgenomen als het bericht afkomstig is van een verkoopfactuur.

Het wordt een BCC wordt als je geen ‘Incasseerder berichttype’ kiest, anders wordt het de waarde van het 'Incasseerder berichttype’.

Incasseerder berichttype:

Selecteer m.b.t. bovengenoemde.

Taal kopiëren

Dit is een instelling die je de mogelijkheid biedt de diverse kopjes tijdens aanmaak van een financieel document te kopiëren naar dat document. Vink je het niet aan, dan zullen de actuele vertalingen uit de database worden opgehaald indien het document nog eens wordt geprint.

Voorbeeld:

In het verleden is een offerte aangemaakt waarin de titel ‘offertenummer’ is gebruikt. Nu is bepaald dat er in het vervolg de tekst ‘voorstelnummer’ gebruikt gaat worden.

Indien we nu de in het verleden gemaakte offerte nog eens gaan afdrukken en ten tijde van de aanmaak stond het aankruisvakje ‘taal kopiëren’ aan dan zal nog steeds de tekst ‘offertenummer’ afgedrukt worden. Stond het vakje ‘taal kopiëren’ uit dan zal ‘voorstelnummer’ worden afgedrukt.

Inkoopprocedure

Binnen Newbase heb je de mogelijkheid om per medewerker aan te geven tot welk bedrag een medewerker een inkoop opdracht mag accorderen. Als je hiermee wilt werken dien je hier het vinkje aan te zetten.

Bron finan. documenten

Hier heb je de keuze uit ‘gebruiker’ en ‘crm’.

Voor multi company gebruikers is het mogelijk om de bron van de CRM gegevens van financiële documenten in te stellen. Voorbeeld waarbij instelling staat op CRM: Er wordt gewerkt met 2 companies, blauw en paars. Data tussen de companies wordt gedeeld. Als gebruiker ben ik ingelogd onder de paarse company. Ik maak een verkoop opdracht aan vanuit een relatie van de blauwe company en er bestaat alleen een blauwe debiteur dan wordt direct een compleet blauwe order met gekoppelde blauwe debiteur aangemaakt.

Autom. vernieuwen grootboeknummer:

Indien aangevinkt worden bij het dupliceren van documenten de grootboeknummers automatisch vernieuwd in de volgende situaties.

1. inkoop: indien gedupliceerd wordt naar een goederen ontvangst of een regel wordt aangemaakt op de inkoop factuur.
  2. verkoop: indien gedupliceerd wordt naar een goederen uitgifte of verkoop factuur.

Als je op één van bovengenoemde documenten besluit handmatig het grootboeknummer te wijzigen zal dit nummer worden gebruikt.

Autom. vernieuwen kostenplaats

Indien aangevinkt wordt bij het dupliceren van documenten automatisch de kostenplaatsnummer vernieuwd indien van toepassing.

Ben je hiermee geholpen?

Inrichting gebruiker t.b.v inlezen / sychroniseren e-mail

Autoriseren gebruiker voor Google