Wat is retourneerwaarde?

MJA Bijgewerkt door MJA

Binnen de module Keuzelijsten wordt gewerkt met 'retourneerwaarden'.

De retourneerwaarde is een getal in een keuzelijst die overeenkomt met een waarde.

Van belang is dat je begrijpt, dat Newbase bij een keuzelijst de retourneerwaarde onderwater opslaat, en niet de tekst. Dat is omdat je in meerdere talen met Newbase kunt werken. Als je deze nummers zou veranderen binnen de instellingen van de keuzelijst dan kan er opeens een heel andere omschrijving komen te staan.

Dit getal kan nodig zijn bij het importeren van gegevens of het koppelen van een externe applicatie aan Newbase middels de API / webservices in plaats van de waarde.

Dus: het is niet verstandig een bestaande retourneerwaarde aan te passen. Door het aanpassen van dit nummer kunnen bestaande waardes een andere inhoud krijgen.

Ben je hiermee geholpen?

Wat is een sjabloon?

Wat is een bestelvoorstel?