Op welke manieren kun je de VVP van een product instellen?

MJA Bijgewerkt door MJA

Voor een uitleg over wat VVP is en hoe je instelt om heer mee te werken klik hier.

De VVP van een product kan op 4 verschillende manieren worden ingesteld:

1. Je vult handmatig een VVP in bij het product. Doe je dit niet dan wordt deze automatisch gevuld op het moment dat je een ontvangst doet.

2. Je maakt gebruikt van de inkoopprijs welke staat ingesteld bij de default leverancier van het product

Let op: dit gaat niet automatisch. Je dient hiervoor gebruik te maken van de optie ‘vaste verrekenprijs bijwerken’ onder product. Je dient hiervoor wel eerst een selectie van producten te maken waarbij je deze optie wilt uitvoeren en er dient dus een inkoopprijs te zijn ingevuld bij de default leverancier van het product. Indien er in die inkoopprijsstaffel een andere valuta staat zal deze worden omgerekend naar de company valuta. Klik hier voor meer informatie over deze optie.

3. Je kunt bij de company instellingen ‘automatisch vullen VVP’ instellen. Dan wordt, indien het veld VVP van een product leeg is, deze gevuld met het bedrag dat op de eerste ontvangst vanuit een inkoopopdracht staat.

4. Importeren met een product importsheet

Ben je hiermee geholpen?

Werken met voorraad gereed product (VGP) - produceren voor de voorraad met een assemblage opdracht

VVP van een reeks producten wijzigen / bijwerken