Verschil startscherm - samenvattingsscherm / quick edit - invoerscherm

MJA Bijgewerkt door MJA

Voor meer informatie over zoeken naar records klik hier.

Voor informatie over zoeken naar een module klik hier.

1. Startscherm

Als je een module opent kom je altijd eerst in het startscherm. Hoe dit scherm er uit ziet kan per rol verschillen en kan ook worden aangepast. Houd er wel rekening mee dat aanpassingen gelden voor iedereen met dezelfde rol. Klik hier voor meer informatie over hoe je het startscherm kunt aanpassen.

In een startscherm staan standaard zoekacties die door Newbase zijn bedacht om je werk makkelijker te maken. Als er zoekacties staan die je niet gaat gebruiken kun je deze verwijderen. Je kunt ook kijken of er andere zoekacties zijn die je wellicht toegevoegd wilt hebben.

Je kunt ook eigen zoekacties in het startscherm opslaan. Klik hier voor meer informatie over eigen zoekacties opslaan.

2. Samenvattingsscherm - Quick Edit

Na het zoeken van een record kom je altijd eerst in het samenvattingsscherm van het record uit.

In een samenvattingsscherm zie je in één overzicht widgets en/of dashboards met voor jou belangrijke data. Uiteraard kan dit scherm worden aangepast, neem hiervoor contact op met je interne Newbase applicatiebeheerder. Houdt er rekening mee dat aanpassingen die worden gedaan gelden voor iedereen met dezelfde rol.

Binnen het samenvattingsscherm kun je binnen sommige widgets data aanpassen, Dit noemen wij Quick Edit. Dit kan als er in het widget een potloodicoon staat. Klik op dit icoon om data te wijzigen. Dit is alleen van toepassing op widgets zonder financiële informatie.

3. Wijzigen data

Zoals hierboven beschreven kun je binnen sommige widgets gebruik maken van 'quick edit'. Voor het invoeren en wijzigen van data in alle widgets klik je op het potlood icoon rechtsboven in je scherm of je gaat via het menu (3 puntjes) naar 'Wijzig'. Indien een record is vergrendeld zul je deze eerst moeten ontgrendelen om te kunnen wijzigen.

Je verlaat dan het samenvattingsscherm. Er kunnen meerdere tabbladen bestaan (maximaal 5) welke in kleur en met een titel zijn aangegeven. De inrichting van tabbladen en widgets kan worden aangepast door de interne applicatiebeheerder.

4. Weergave scherm

Voor alleen een weergave van alle uitgedeelde widgets klik je vanuit het samenvattingsscherm op het schermicoon of kies je voor 'Weergave' in het menu (3 puntjes).

Ben je hiermee geholpen?

Inloggen in Newbase

Verschillende manieren van zoeken in Newbase