Hoe kan een applicatiebeheerder Microsoft 365 autoriseren voor een gebruiker?

MJA Bijgewerkt door MJA

Voordat je gebruikers kunt autoriseren dient de basis koppeling met Microsoft 365 te zijn gemaakt met het administrator account van Microsoft 365. Klik hier voor meer informatie voor het instellen van de koppeling.

Als dit is gedaan en je wilt een andere gebruiker autoriseren (bijv. voor de gebruiker afdeling administratie) dan kun je dit doen via de module gebruikers. Je hebt dan wel de inloggegevens van het betreffende e-mailaccount nodig.

Klik hier voor informatie over hoe de gebruiker zelf kan autoriseren.

Autoriseren gebruiker door de applicatiebeheerder

1. Ga naar de module Gebruikers Newbase en selecteer de betreffende gebruiker
  2. Binnen het samenvattingsscherm van de gebruiker klik je op het wijzig potloodje
  3. Klik op de tab Microsoft 365 en ga naar de widget Microsoft 365 koppeling. Binnen deze widget klik je op de knop autoriseren
  4. Kies nu voor het betreffende mailaccount > als het autoriseren is gelukt zie je onderstaand scherm en kun je terugkeren naar Newbase
  5. Test nu de gebruiker een mail kunt versturen vanuit Newbase
  6. Microsoft kan op een gegeven moment eisen de autorisatie opnieuw uit te voeren uitvoeren

Ben je hiermee geholpen?

Hoe kan een gebruiker Microsoft 365 autoriseren?

Inrichting bestandopslag via Google Drive