Toestemming geven bericht vanuit of namens andere gebruiker versturen / machtigen

MJA Bijgewerkt door MJA

Het is in Newbase mogelijk om een andere Newbase gebruiker te machtigen om vanuit of namens een andere gebruiker een email te sturen. Dit kan de applicatiebeheerder voor je controleren en instellen.

1. Instellen > toestemming geven

1. Ga naar de module Gebruikers Newbase > Kies de gebruiker welke toestemming wilt geven voor het kunnen mailen vanuit zijn/haar naam/account
  2. Open de widget 'Machtigen Gebruikers Mail'
  3. Zet bij de gebruiker aan wie je toestemming wilt geven 1 van de kolommen op ja.

Hieronder worden de verschillende mogelijkheden/kolommen uitgelegd.

Machtig

Versturen van een email met je eigen e-mailadres maar namens een andere gebruiker.

De ontvanger ziet jouw e-mailadres maar in het bericht staat dat deze namens iemand anders is verstuurd

Gebruik

Versturen van een email vanuit het emailadres van een ander, namens de andere gebruiker.

De ontvanger ziet het e-mailadres van de ander en in de mail staat dat deze namens iemand anders is verstuurd

Alias

Versturen van een email vanuit het emailadres van een ander, zonder namens.

De ontvanger ziet dus niet dat de mail door iemand anders is verstuurd

Voorbeeld:

Indien er voor de afdeling support een eigen e-mailadres bestaat, support@zonbv.nl en de supportmedewerkers worden hiertoe gemachtigd dan kan vanuit naam van support vanaf het support emailadres door al die medewerkers mail verstuurd worden via dit emailadres. De ondertekening wordt dan: namens Support, Jan Jansen, en de ontvanger ontvangt de email van support@zonbv.nl en niet van het emailadres van Jan Jansen.

2. Andere gebruiker kiezen in bericht

1. Ga naar het bericht welke je vanuit een andere gebruiker wilt versturen
  2. Ga naar de widget 'berichtdetailinstelling'
  3. Klik in het veld 'medewerker' en zoek de betreffende gebruiker

Ben je hiermee geholpen?

Aanmaken / inrichten (nieuwe) gebruiker

Account gebruiker deblokkeren