Geldigheidsduur verkoopofferte instellen

MJA Bijgewerkt door MJA

1. Geldigheidsduur als default instellen

In de company instellingen kan worden ingesteld hoeveel dagen een verkoopofferte standaard geldig is. Het aantal dagen dat hier wordt ingesteld wordt opgeteld bij de datum waarop de offerte wordt 'afgedrukt'.

Ga hiervoor naar de widget 'Financiële Instelling' van de module company.

Voorbeeld:

Instelling is: 30 dagen

Datum afgedrukt is: 30-05-2022

Datum offerte geldig tot: 29-06-2022

Het is ook mogelijk om de geldigheidsdatum van een verkoopofferte handmatig aan te passen. Dit doe je bij de widget 'Forecast informatie' van de offerte zelf.

2. Per product instellen

Het is ook mogelijk om een geldigheidsduur in te stellen op een product. Deze wordt dan niet standaard op de print van de verkoopofferte getoond hiervoor moet dan een printaanpassing worden gedaan. Neem hiervoor contact op met Newbase.

Indien je op de offerte het veld 'offerte geldig tot' handmatig invult vóórdat er een datum afgedrukt is ingevuld zullen de standaard instellingen worden overgenomen op het moment dat de het document afdrukt en wordt de handmatig ingestelde datum overschreven. Zorg er dus voor dat het veld datum afgedrukt is ingevuld alvorens handmatig het veld geldig tot in te vullen.

Ben je hiermee geholpen?

Aanmaken verkoopofferte

Aanmaken verkoopopdracht