Algemene informatie uitgifte

MJA Bijgewerkt door MJA

Met de module uitgifte kunnen goederen of diensten worden uitgegeven waarbij het mogelijk is om een pakbon te printen welke bij de levering kan worden bijgesloten. Als goederen specifiek voor een verkoopopdracht of voor een klantproject zijn ingekocht en vervolgens worden uitgegeven zal de voorraad van het betreffende product niet veranderen. Dit gebeurt alleen als er vanuit de voorraad wordt uitgegeven.

Ook biedt Newbase de mogelijkheid om een raaplijst uit te printen waarmee de goederen in het magazijn ‘geraapt’ kunnen worden.

Het is belangrijk om te weten dat binnen de basisinstellingen van Newbase de volgende zaken kunnen worden bepaald:

• of de technische voorraad moet worden gecheckt bij een uitgifte
  • of er een uitgifte mag worden gedaan als er niet voldoende technische voorraad is
  • of er meer mag worden uitgeven dan op de verkoopopdracht staat vermeldt

Bovengenoemde zaken kunnen door de applicatiebeheerder worden ingesteld via Instellingen en bepalen de werking van het programma.

Bij het aanmaken van een uitgifte gaat Newbase er standaard vanuit dat alles geleverd zal worden. Indien dit niet het geval is dan dien je handmatig de aantallen aan te passen.

Klik hier voor meer informatie over het aanmaken van een uitgifte.

Ben je hiermee geholpen?

Voorraadwaarde lijst

Aanmaken uitgifte