1. Algemeen

Deze helpfile is alleen bedoeld voor de applicatiebeheerders van Newbase.

Het is mogelijk met 2-factor authenticatie in Newbase in te loggen. Hiervoor zijn twee opties:

1. Inloggen na ontvangst van een code via e-mail
  2. Inloggen na invoeren van een code verkregen via een Authenticator app

2. Instellen 2-factor

Bovenstaande keuze wordt ingesteld bij de module Eigenaar en hiervan kan per gebruiker worden afgeweken.

1. Ga naar de module Eigenaar > widget Two factor authentication
  2. Kies in het veld 'Eigenaar Two Factor Authentication' voor email of voor authenticator app
  3. Een gebruiker ontvangt later(zie hoofdstuk 3) een eenmalige code om het werken met 2FA te activeren. Hoe lang deze code geldig is vul je in bij het veld 'Aantal minuten geld.
Het is belangrijk te bedenken op welke termijn je de eenmalige code aan de gebruiker(s) gaat sturen en of deze gebruiker(s) dan ook in staat is/zijn om binnen die tijd opnieuw in Newbase in te loggen.

3. Instellingen bij de gebruiker

3.1 Downloaden app

Als is gekozen voor 2FA via de een authenticator app dient deze gebruiker de Google of Microsoft Authenticator app te installeren op zijn of haar mobiele telefoon of tablet voordat er in Newbase ingelogd kan worden. Er is geen Google account nodig om te werken met de Google Authenticator. Deze apps zijn te vinden in de app store.

De gebruiker zal zelf eenmalig de Google of Microsoft Authenticatie moeten uitvoeren. Vóórdat de gebruiker dit kan doen ontvangt hij/zij een eenmalige code, van de applicatiebeheerder (zoals beschreven in hoofdstuk 2), waarmee in Newbase ingelogd moet worden om daarna de authenticatie uit te kunnen voeren. Het versturen van deze eenmalige code dient de applicatiebeheerder handmatig te doen per gebruiker, zie hoofdstuk 3.2.

3.2 Versturen eenmalige code per gebruiker

Vóórdat er door de gebruiker van de Authenticator app bij het inloggen gebruik kan worden gemaakt, dient per gebruiker een eenmalige code te worden verzonden waarmee de gebruiker eenmalig dient in te loggen. Na het inloggen met deze code dient de gebruiker zelf de Authenticatie te activeren.

1. Ga naar de module Gebruikers Newbase > kies de betreffende gebruiker
  2. Ga naar de widget Two Factor Authentication en check of de velden op Authenticator app staan of zet deze handmatig aan. Vul het emailadres in waar de eenmalige code naar toe moet worden gemaild
  3. Klik op het mail icoon en onderstaande pop-up verschijnt nu:
  1. Als je op OK klikt verschijnt onderstaande pop-up venster:

Je kunt de eenmalige code die in deze pop-up staat doorgeven aan de gebruiker of deze aan de gebruiker mailen door het e-mailadres van de gebruiker in de pop-up in te vullen. Let op dat deze code maar beperkt geldig is en de gebruiker dus na ontvangst van de code hiermee niet met onbeperkte tijd kan inloggen

4. Eerste keer inloggen door de gebruiker

De gebruiker ontvangt onderstaande mail met een eenmalige passcode.

Lukt het de gebruiker niet om binnen de ingestelde minuten Newbase op te starten kan er gewoon een nieuwe code op dezelfde manier worden gegenereerd.

• De gebruiker dient Newbase (opnieuw) op te starten
  • De gebruiker krijgt eerst het normale inlogscherm en vult alle inloggegevens in, daarna verschijnt een pop-up waar de ontvangen code ingevoerd dient te worden.
  • Nadat de gebruiker is ingelogd dient deze gebruiker zelf de Authenticator app te activeren. Pas daarna zal bij iedere volgende keer dat de gebruiker in Newbase inlogt de code uit de app nodig zijn.

5. Activate the Authenticator app

• User settings
  • Two factor authentication method
  • Authenticate

Ben je hiermee geholpen?

Instellen wachtwoordbeleid

Instellen koppeling Microsoft Office 365 (Mail en Sharepoint)