Mailen van bericht met bijlage lukt niet > Bestand kan niet worden opgeslagen Microsoft 365

MJA Bijgewerkt door MJA

Als je bij het aanmaken van een bericht vanuit een document of bij het verzenden van een bericht met bijlage, de melding krijgt dat dit niet lukt omdat het bestand niet kan worden opgeslagen/weggeschreven dan kan Newbase niet vinden waar het bestand moet worden opgeslagen.

Newbase heeft geen toegang tot jullie Microsoft365 omgeving, behalve dan via de koppeling. Dus beheer van de Microsoft365 omgeving is in jullie eigen handen, of van een externe IT beheerder.

Volg onderstaande stappen (of laat de interne applicatiebeheerder dit doen) om te achterhalen waar het probleem ligt.

Stap 1: Controleer de Microsoft365 authenticatie van de gebruiker die is gekoppeld aan het bericht. Klik hier voor meer info.

Stap 2: Maak een nieuwe los bericht (met dezelfde gebruiker) zonder bijlage, en verstuur deze (module bericht nieuwe, geadresseerd aan jezelf of collega en verstuur). Als dit lukt dan is de Microsoft authenticatie voor deze gebruiker vanuit Newbase naar Microsoft goed.

Stap 3: Koppel nu aan dat bericht een willekeurige bijlage. Hier gaat het wellicht mis.

Tussenconclusie: de Microsoft authenticatie vanuit Newbase correct is, want het mailen werkt maar er is geen toegang binnen Sharepoint tot het pad waar de bijlage moet worden opgeslagen.

Naar alle waarschijnlijkheid heeft de betreffende gebruiker geen rechten tot de betreffende locatie binnen Sharepoint. Newbase kan niet in jullie Microsoft omgeving, maar we kunnen wel proberen te kijken waar er wel en geen toegang is vanuit de mogelijkheden die we hebben.

Stap 4: Ga naar de module company, tabblad Microsoft365 (heb je hiertoe geen toegang vraag dan je applicatiebeheerder).

Je ziet hier widget COMPANY MICROSOFT 365 SHAREPOINT PAD INSTELLINGEN.

Per module zie je hier het ingestelde pad, bestaande uit een Sharepoint Site, Drive en Pad met het folder id.

De logisch start is te beginnen met de toegang tot de Site, en als daar toegang toe is, dan de Drive en als dat lukt het Pad.

Klik om de toegang te checken op het icoontje links van de site, klik dan op 'informatie' (check mag ook, die geeft iets minder info in het dialoog). Als de toegang tot de Site goed doe je ook een check voor de Drive en als laatste voor het pad.

De conclusie is meestal dat de rechten van de gebruiker op Microsoft Sharepoint niet correct staan ingesteld voor het betreffende account. Microsoft Sharepoint is een hele aparte omgeving en heeft niets te maken met Newbase. Newbase koppelt er alleen mee, en kan via de API een beperkt aantal commando's uitvoeren, maar overige toegang of beheer is voor Newbase medewerkers onmogelijk. Jullie zullen dit via de beheerder van de Microsoft365 omgeving moeten oplossen, en naar verwachting zal het dan vanuit Newbase allemaal goed werken.

Ben je hiermee geholpen?

Hoe kan een gebruiker de Microsoft 365 autorisatie checken?