Verschil tussen relatie en persoon

MJA Bijgewerkt door MJA

In Newbase worden klantgegevens opgedeeld in organisaties, personen en relaties. Bij het programma persoon staan de persoonsgegevens zoals geslacht, verjaardag, privéadres, privé e-mailadres etc.. Bij het programma relatie staan alle zakelijk gegevens zoals de functie en bereikbaarheidsgegevens.

Een persoon staat altijd maar 1x in Newbase maar dat deze persoon kan meerdere keren als relatie in Newbase kan voorkomen.

Voorbeeld

Meneer Jansen is bij organisatie ‘PC BV’ werkzaam als inkoper. Daarnaast heeft de heer Jansen ook privé, als particulier een pc bij ons gekocht.

In het programma organisatie kennen we dan één organisatie: PC BV.

In het programma persoon kennen we dan één persoon: Dhr. Jansen.

In het programma relatie kennen we dan twee relaties:

Dhr. Jansen als inkoper bij ‘PC BV

Dhr Jansen als particulier

Ben je hiermee geholpen?

Wat is een persoon?

Gebruik van adressen