Aanmaken nieuwe particuliere relatie of van een bestaand persoon een particuliere relatie maken

MJA Bijgewerkt door MJA

Binnen Newbase wordt gewerkt met personen en relaties.

De module personen bevat gegevens over de persoon zoals de naam, geslacht, privé gegevens.

De module relatie bevat zakelijke gegevens.

Een persoon komt altijd maar 1x voor in Newbase maar deze persoon kan meerdere keren als relatie in Newbase staan. Bijvoorbeeld werkzaam voor bedrijf A en werkzaam voor bedrijf B. Voor meer informatie over het verschil tussen persoon en relatie klik hier.

Als een relatie niet aan een organisatie is gekoppeld spreken we van een particuliere relatie.

1. Aanmaken nieuwe particuliere relatie

Voor het aanmaken van een particuliere relatie volg je onderstaande stappen.

Voor meer informatie over het aanmaken van een relatie gekoppeld aan een organisatie klik hier.

1. Ga naar het de module Persoon en klik op Nieuw
  2. Vul alleen de velden van het kader Persoon of Afdeling in
Alleen de rood omkaderde velden bij Persoon dienen te worden ingevuld. Vul dus NIET het kader Relatiegegevens en NIET het kader organisatie in. Als dat wel zou doen dan maak je juist geen particuliere relatie aan maar dan koppel je de persoon aan een organisatie en wordt het dus een zakelijke relatie.
Het is belangrijk om ook de adresgegevens van de Persoon in te voeren inclusief het land, anders worden later bij het maken van bijvoorbeeld een factuur niet de juiste instellingen geladen. Voor het toevoegen van het adres klik je op de knop 'meer' binnen het kader Persoon. Onderstaand scherm opent. Tevens kun je hier het emailadres en het telefoonnummer van de particuliere relatie toevoegen.
  1. Klik op de knop 'Extra Privegegevens' om de adresgegevens, telefoonnummer en emailadres te kunnen vullen
  2. Klik op 'Aanmaken' om de particuliere relatie aan te maken
  3. Newbase navigeert nu naar het samenvattingsscherm van de particuliere relatie

2. Van een bestaand persoon een particuliere relatie maken

1. Ga naar de module persoon en zoek de persoon waarvan je een particuliere relatie wilt aanmaken
  2. In de widget 'gekoppelde relaties' kun je zien of deze persoon ook aan een organisatie is gekoppeld of dat er van deze persoon al een particuliere relatie is gemaakt
  3. Wil je van deze persoon een particuliere relatie maken klik je vervolgens op het plus icoon rechtsboven in de pop-up en kies voor 'particulier'
  4. Nu opent het 'organisatie, persoon, relatie invoer scherm. Je ziet in het groene kader dat de gekozen persoon al is gekoppeld. Om van deze persoon een particuliere relatie aan te maken vul je gegevens in bij het rode kader 'relatie' gegevens. Vul NIETS in bij Organisatie.
  5. Klik op aanmaken

Ben je hiermee geholpen?

Relatie e-mailadres, telefoonnummer aanpassen

Op welke manieren kun je een bericht / e-mail aanmaken