Werken met service aanvragen

1. Algemeen

Met de module Service Aanvraag heb je de mogelijkheid om middels ‘tickets’ te communiceren rondom vragen van klanten.

De communicatie rondom een service aanvraag kan via email of via weblogcommunicatie.

Verder is het mogelijk om op een service aanvraag tijd te schrijven, allerhande zaken te koppelen zoals contactrapportages, notities, bijlagen.

2. Aanmaken service aanvragen

Service aanvragen kunnen binnen Newbase op verschillende manieren worden aangemaakt:

> Via de support listener (dus via het uitlezen van een email box). Hierbij wordt ingesteld dat de mail die naar een specifiek email adres wordt gestuurd leidt tot een nieuwe service aanvraag in Newbase. Hierbij kan worden ingesteld dat de zender automatisch een ontvangstbevestiging krijgt met het ticketnummer. Indien er in het onderwerp een ticketnummer staat wordt er een nieuwe weblogregel aangemaakt onder een bestaande ticket. Klik hier voor meer info over het instellen van een listener

> via onze webservice, bezoek hiervoor onze api website.

> vanuit een andere module

> handmatig via het startscherm van de module service aanvragen

3. Widgets binnen een service aanvraag

Hoe het scherm van een service aanvraag er uit ziet is afhankelijk van hoe dit voor/door jou is ingericht en is afhankelijk van jullie interne proces. Er zijn vele mogelijkheden. Neem contact op met een Newbase consultant om de mogelijkheden te bespreken.

4. Keuzelijsten op een service aanvraag

Verschillende widgets hebben keuzelijsten. Deze keuzelijsten kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het zoeken naar service aanvragen. Denk hierbij aan service aanvragen met 'prio hoog' of soort melding 'storing'. De meeste keuzelijsten kun je zelf bepalen/inrichten en zijn afhankelijk van jullie interne proces. Voor meer informatie over keuzelijsten neem je contact op met je interne applicatiebeheerder of klik hier.

5. Tijdschrijven op een service aanvraag

Je kunt op verschillende manieren tijd schrijven op een service aanvraag:

> Binnen de service aanvraag via de widget 'tijdregels'

> Binnen de service aanvraag bij het versturen van een weblog (widget Servicereactie inover) en je daar kiest voor een optie met tijdschrijven

5.1 Widget Tijd Totalen

Met de widget tijd totalen zie je in 1 oogopslag hoeveel tijd er is geschreven, de bijbehorende inkoop en verkoop etc.

5. Tijdregels binnen een service aanvraag doorzetten naar financiële regels om op de service aanvraag een marge te kunnen zien

Je kunt tijdregels binnen een service aanvraag eenvoudig doorzetten naar financiële regels waardoor je ze kunt factureren

Klik hier voor meer informatie (hoofdstuk 5)

6. Gebruik maken van zoekacties

Om snel service aanvragen te vinden kun je gebruik maken van standaard zoekacties die Newbase heeft gemaakt maar je kunt ook zelf zoekacties toevoegen op je startscherm. Voor meer informatie over zoeken in Newbase klik hier.

7. Financieel afhandelen van service aanvragen

Voor meer informatie hierover klik hier.

Ben je hiermee geholpen?

Aanmaken service project

Aanmaken service offerte vanuit een service aanvraag