Wijzigen keuzelijsten

MJA Bijgewerkt door MJA

Voor een algemene uitleg over wat een keuzelijst is klik hier.

Een keuzelijst geldt altijd voor alle companies binnen een Newbase omgeving. Je kunt dus niet per company een keuzelijst maken.
Je kunt geen nieuwe keuzelijsten aanmaken. Deze zijn voorgeprogrammeerd in Newbase en kun je alleen wijzigen.
Pas nooit de retourneerwaarde van een keuzelijst aan. Klik hier voor meer informatie over retourneerwaardes.

1. Wijzigen keuzelijst

1. Ga naar de module Keuzelijsten
  2. Zoek de keuzelijst welke je wilt wijzigen

2. Uitleg totale scherm

Onderstaand zie je het scherm van een keuzelijst en zie je dat deze in 3 vakken is verdeeld.

Bovenste vak:

Hier staat de naam van jullie Newbase omgeving/company. Hier kun je niets wijzigen. Keuzelijsten kun je niet per company instellen.

Middelste vak:

Hier staat de inhoud van de keuzelijst zelf.

Onderste vak:

Hier staan per keuze uit het middelste vak vertalingen. Zowel vertalingen voor jou als gebruiker als vertalingen voor op documenten voor de klant.

3. Inhoud van de keuzelijst (middelste vak)

In het middelste vak 'keuzelijst waarden' kun je de inhoud van de keuzelijst wijzigen of keuzes toevoegen

1. Voor het wijzigen van een keuzelijst klik je op het potloodicoon
  2. Voor het aanmaken van een nieuwe keuze klik je op het plusje voor het wijzigen van een keuze klik je op het icoon voor de regel

Uitleg kolommen:

Sortering:

Hier kun je de volgorde van de keuzelijst bepalen zoals je deze in je scherm ziet als je op een keuzelijst klikt.

Retourneerwaarde:

De retourneerwaarde dient uniek te zijn binnen de keuze en mag in principe NIET worden aangepast nadat deze in gebruik is genomen. Wil je dit toch doen neem dan eerst contact op met Newbase.  Deze waarde wordt op de achtergrond in Newbase gebruikt. Stel een lijst heeft een retourneerwaarde van 1 met een waarde 14 dagen. Als je de retourneerwaarde zou wijzigen weet Newbase niet meer dat deze waarde correspondeert met 14 dagen en zullen alle velden waar deze waarde in staat worden gewijzigd met alle gevolgen van dien.

Toonwaarde:

De tekst welke in de keuzelijst wordt getoond.

STD:

Door een keuze in de lijst default te maken wordt deze waarde bij nieuw aanmaak van gegevens altijd in het betreffende veld ingevuld. Uiteraard kun je in het document altijd een andere waarde kiezen.

Er kunnen meer kolommen bestaan, dit kan per keuzelijst verschillen.

4. Vertalingen (onderste vak)

De keuzes die in het middelste vak staan kun je via het onderste vak vertalen.

1. Zorg ervoor dat je in het middelste vak de keuze hebt geselecteerd welke je wilt vertalen/wijzigen
  2. Klik vervolgens in het onderste vak op het potlood icoon rechtsboven in de widget om vertalingen aan te passen of aan te maken
  3. Nu opent een nieuwe pop-up
  4. Als je een nieuwe vertaling wilt aanmaken klik je op het plusje rechtsboven in en als je een vertaling wilt wijzigen klik je op het icoon voor de regel

Kolom 'taal'

Hier kun je de gewenste taal kiezen.

Kolom ‘vertaling’

Hier kun je de waarde van de lijst vertalen. Dit is van toepassing als er in meerdere talen met Newbase wordt gewerkt. Bijvoorbeeld de waarden ‘per factuur’. Als een Nederlandse gebruiker in deze keuzelijst zit ziet deze ‘per factuur’ en als een Engelse gebruiker de keuzelijst opent ziet deze ‘invoice’.

Kolom 'weergave in jouw taal'

Hier kun je de vertaling welke op het document wordt getoond invoeren.

Ben je hiermee geholpen?

Koppelen van bijlagen aan een sjabloon

Algemene informatie grootboeknummers