Newbase is gekoppeld met jullie eigen mailpakket. Als je deze melding krijgt als je een bericht probeert te versturen dan betekent dit waarschijnlijk dat jij of de gekoppelde gebruiker niet (meer) is geautoriseerd om vanuit Newbase te mogen mailen of dat er wellicht rechten zijn aangepast binnen jullie Microsoft 365 omgeving.

Volg onderstaande stappen om hier achter te komen:

• Controleer in het bericht welke gebruiker aan het bericht is gekoppeld. Is dat de gebruiker die is ingelogd, of is het bijvoorbeeld een verkoop of administratie email account, of een account van een andere gebruiker ? In onderstaand bericht kun je zien dat Max is ingelogd maar dat het bericht wordt verzonden door de afdeling administratie.
  • Is de gebruiker die aan het bericht is gekoppeld wel geautoriseerd? En hiermee bedoelen we dus het emailadres van deze gekoppelde gebruiker. Dit kan de applicatiebeheerder controleren binnen de gebruikerskaart van deze gebruiker.
  • Heeft deze gebruiker ook toegang tot de folder waar de gekoppelde bijlage is opgeslagen?
    • Achtergrond info: bij aanmaken van het bericht vanuit een document wordt een pdf aangemaakt, deze pdf wordt op Sharepoint opgeslagen. Bij het verzenden van het bericht wordt deze pdf weer vanaf die locatie opgehaald. Het is dus noodzakelijk dat de gebruiker toegang en rechten heeft tot deze mappen. De interne applicatiebeheerder weet waar deze mappen staan ingesteld. Newbase heeft geen toegang tot jullie Sharepoint omgeving.

Kom je er niet uit probeer dan onderstaande:

• Maak in binnen de module bericht handmatig een nieuw test bericht aan. De ingelogde gebruiker wordt automatisch aan het bericht gekoppeld. Verstuur het bericht zonder bijlage. Als dit lukt dan is de ingelogde/gekoppelde gebruiker geautoriseerd om te kunnen mailen. Lukt dit niet dan ben je niet geautoriseerd. Klik hier mee meer info over hoe je zelf kunt autoriseren.
  • Voeg een bijlage aan dit test bericht toe en verstuur die. Als dit lukt dan heeft de ingelogde/gekoppelde gebruiker ook toegang tot de map op Sharepoint. Lukt dit niet dan heb je geen toegang en dien je contact op te nemen met je interne applicatiebeheerder
  • Koppel nu de gebruiker namens wie je het bericht wilt verzenden aan bovenstaand test bericht. En herhaal bovenstaande stappen.

Ben je hiermee geholpen?

Instellen email- briefeinde: naam afzender / adres / handtekening / logo

Werken met een Print Sjabloon (MS Word)