Interne mail versturen vanuit een contactrapportage

MJA Bijgewerkt door MJA

Het is mogelijk om vanuit een contactrapportage een interne mail te versturen. Zo kun je bijvoorbeeld iemand informeren dat een relatie heeft gebeld en met het verzoek terug te bellen. De gegevens van de gekoppelde relatie worden dan automatisch overgenomen in de mail. Bij het klikken op het icoon voor interne mail zal een nieuw bericht binnen je mailprogramma worden geopend.

Instellingen op je computer

Om een interne mail te kunnen versturen in Newbase moet op je computer het 'mailto' protocol zijn ingericht en verwijzen naar een bestaand programma. Onderstaand een mogelijke oplossing. Neem voor meer hulp contact op met jullie eigen systeembeheerder.

Instellingen Windows

1. Ga op je computer naar instellingen > kies apps > kies standaard apps
  2. Scroll naar beneden en kies daar "standaard-apps per protocol"
  3. Scroll naar beneden tot je MAILTO URL: MailTo-protocol vindt
  4. Kies aan de rechterzijde een mailprogramma

Note: bij gebruik van Google Mail is het nodig een mailprogramma te gebruiken zoals bijvoorbeeld Outlook, Thunderbird, Mailspring oid.

Instellingen MAC

1. Open de mail preferences op je MAC
  2. Zorg dat de default email reader op de gewenste browser staat

Nu moet je email als default worden ingesteld binnen de gekozen browser. In dit voorbeeld Google Chrome.

1. Klik in Google Chrome rechtsboven op de 3 puntjes
  2. Selecteer settings in het drop down menu
  3. Klik in de linkerkolom op 'privacy and security' en open 'site settings'
  4. Scroll naar beneden naar het einde van 'permissions' en klik op 'additional permissions'
  5. Open 'protocol handlers' en zet 'sites can ask to handle protocols' aan
  6. Daaronder kun je bij 'email' je default email instellen

Ben je hiermee geholpen?

HTML gebruik in Newbase

Hoe werkt valuta binnen Newbase?