Aanmaken (particuliere) debiteur (en kiezen voor welke company)

MJA Bijgewerkt door MJA

Let op:
Voordat je een debiteur in Newbase kunt aanmaken dient deze als organisatie of als particuliere relatie in Newbase te bestaan. Bestaat de organisatie nog niet klik dan hier voor een uitleg hoe je deze kunt aanmaken. Bestaat de particuliere relatie nog niet klik dan hier voor uitleg hoe je deze kunt aanmaken.
Let op:
Indien je met meerdere companies werkt dan dien je, afhankelijk van de instellingen, bij het aanmaken van de debiteur te kiezen voor welke company je dit doet. Het kiezen van de company dien je te doen VOORDAT je iets anders bij de debiteur invult. Meer informatie onderstaand in punt .5
  1. Ga naar de module Debiteur en klik op nieuw
  2. Er opent een pop-up waarmee je de keuze kunt maken tussen een organisatie of een particuliere debiteur
  3. In dit voorbeeld kiezen we voor 'organisatie'. Wil je een particuliere debiteur aanmaken kies je voor 'particulier'
  4. Onderstaande scherm opent nu > zoek de organisatie waarvan je een debiteur wilt maken en klik op opslaan
  5. Newbase navigeert nu naar het 'invoerscherm' waar je overige informatie kun invullen. Hoe dit invoerscherm eruit ziet kan verschillen per gebruiker en kan worden aangepast naar wens. Indien je met meerdere companies werkt dan is dit het moment waarom je kiest voor welke company je de debiteur aanmaakt. Dit doe je door op het kleurtje te klikken en in de pop-up de juiste company te kiezen.
  6. Vul de gewensten velden in maar in ieder geval de verschillende condities. De conditie betaling dagen bepaalt bijvoorbeeld de vervaldatum op de factuur
  7. Indien het een debiteur met handelsregio EU betreft vul je het BTW nummer in binnen de widget BTW-Gegevens
  8. Dienen facturen van deze debiteur te worden verstuurd als UBL kun je dit invullen binnen de widget UBL. Klik hier voor meer info
  9. Als alle gewenste velden zijn ingevuld kies je voor opslaan of opslaan en vergrendelen. Newbase opent nu het samenvattingsscherm van de nieuw aangemaakte debiteur

Dienen facturen van deze debiteur altijd naar dezelfde relatie te worden gestuurd? Klik dan hier voor meer informatie.

Worden facturen van deze debiteur (ook) via automatische incasso geind klik dan hier voor meer informatie.

Ben je hiermee geholpen?

Naam debiteur aanpassen in Newbase