Hoe werkt bestandsopslag in Newbase? Wanneer worden pdf'jes aangemaakt?

MJA Bijgewerkt door MJA

Een document in Newbase, bijvoorbeeld een offerte, wordt pas als pdf opgeslagen als je een bericht vanuit de offerte aanmaakt. Newbase maakt dus niet automatisch van alle documenten een pdf.

Het document wordt opgeslagen op het serverpad welke in Newbase is ingesteld (koppeling met Sharepoint of Google Drive). Er staan dus GEEN pdf's in Newbase zelf.

Het is ook mogelijk om een pdf te downloaden zonder het aanmaken van een bericht maar bij deze handeling wordt de pdf op de computer van de gebruiker opgeslagen en niet op het ingestelde serverpad.

Het openen van een pdf vanuit Newbase kun je dus alleen maar doen vanuit het bericht waar de pdf als bijlage aan is gekoppeld.

Het is belangrijk dat je als gebruiker rechten hebt tot de betreffende Sharepoint of Google omgeving om bestanden te kunnen opslaan of openen.

Voor het instellen van de koppeling met Sharepoint klik hier.

Voor het instellen vande koppeling met Google Drive klik hier.

Ben je hiermee geholpen?

Startscherm aanpassen - volgorde menu aanpassen

Sneltoetsen / shortcuts