Gebruiker verwijderen of op inactief zetten?

MJA Bijgewerkt door MJA

Wij raden aan om een gebruiker niet te verwijderen, tenzij deze gebruiker geen documenten in Newbase heeft aangemaakt. Als je een gebruiker verwijderd dan verwijder je namelijk ook de historie van documenten. Je kunt dan dus niet meer zien dat deze gebruiker een document heeft aangemaakt, gewijzigd etc.

We adviseren dan ook om een gebruiker op inactief te zetten. Deze gebruiker kan dan niet meer inloggen in Newbase, komt niet meer naar voren in keuzelijsten maar de historie blijft wel bewaard.

Hoe kun je een gebruiker op inactief zetten:

1. Open de module Gebruikers Newbase (onderdeel van Instellingen)
  2. Zoek de betreffende gebruiker
  3. Ga naar de widget 'gebruikerdetail'
  4. Zet het vinkje bij 'non-actief' aan

Ben je hiermee geholpen?

Account gebruiker deblokkeren

Wijzigen rol mogelijkheden: rechten - privileges - opties - zoekacties - verplichte velden