Aanmaken losse inkoopfactuur (niet via Basecone) en afletteren

MJA Bijgewerkt door MJA

Je kunt in Newbase op 2 manieren een nieuwe inkoopfactuur aanmaken:

1: Een losse inkoopfactuur aanmaken in Newbase

2: Een inkoopfactuur laten aanmaken via een koppeling met Basecone (klik hier voor meer informatie).

In deze helpfile wordt alleen optie 1 beschreven.

1. Aanmaken losse inkoopfactuur in Newbase

1. Open de module inkoopfactuur en klik op nieuw

Je komt nu in een weergave detail/invoer invoerscherm waar je zaken kunt invoeren, hoe dit scherm eruit ziet kan per gebruiker verschillen en is afhankelijk van hoe dit voor jou is ingesteld.

1. Koppel de crediteur en indien van toepassing een project in de widget 'crediteur project koppeling'
  2. Vul het totaalbedrag incl. BTW, het factuurnr. en de ontvangstdatum in bij de widget 'Detail'

2. Afletteren van regels op de inkoopfactuur

Inkoopfacturen kunnen in Newbase op 3 manieren worden afgeletterd:

1. op basis van ontvangst regels

2. op basis van inkoopopdracht regels

3. op basis van ‘vrije’ regels

Tijdens de inrichting van Newbase is vastgelegd op welke manier inkoopfacturen worden afgeletterd. Ook de betreffende grootboeknummers, kostenplaatsen zijn tijdens het implementatie traject ingericht. Voor vragen kunt u dus bij de applicatiebeheerder terecht.

Hoe Newbase bij jullie staat ingesteld kun je zien in de module instellingen > company > widget 'Financiële instelling'.

2.1 Afletteren op basis van ontvangst of inkoopopdracht regels
  1. Ga binnen de inkoopfactuur naar de widget 'inkoopfactuurregels' en klik op het het paperclip icoon om regels te zoeken van de gekoppelde crediteur
  2. Een pop-up verschijnt met alle regels van de crediteur waar die nog niet aan een inkoopfactuur zijn gekoppeld. Als je de betreffende regel die je wilt afletteren er niet tussen staat betekent dit dat de regels waarschijnlijk al is afgleverd. Meer informatie hierover verderop in deze helpfile.
  1. Selecteer de betreffende regel(s). Je kunt hier multi select gebruiken
  2. De geselecteerde regel(s) staan nu in de widget en je kunt in de widget inkoopfactuur regels en je kunt in de widget 'Financiële totalen inkoop' zien of het volledig factuurbedrag nu is bereikt of dat je nog een verschil moet wegwerken
  3. Als je je nog een verschil moet wegwerken kun je dit doen door een vrije regel toe te voegen in de widget Inkoopfactuur regel
  4. Als alles in orde is kun je de inkoopfactuur vergrendelen

3. Doorboeken naar Twinfield

Klik hier voor de betreffende helpfile

4. Betalingen ophalen uit Twinfield

Klik hier voor de helpfile met meer uitleg over hoe betalingen uit Twinfield op te halen en waar je rekening mee moet houden.

Ben je hiermee geholpen?

Inkoopopdracht annuleren

Aanmaken inkoopfactuur via Basecone en afletteren in Newbase