Instellen / inrichten van volgnummers

MJA Bijgewerkt door MJA

Denk na over de opmaak en sortering van de volgnummers, klik hier voor meer informatie (belangrijk!)

1. Algemeen

Als je voor de eerste keer volgnummers gaat inrichten volg dan onderstaande stappen:

1. Denk na over de opmaak en sortering van de volgnummers, klik hier voor meer informatie (belangrijk!)
  2. Ga vervolgens naar de module Volgnummers en klik in het startscherm op 'alle records'
  3. Nu kom je in een lijst met alle modules waarbij je het volgnummer per module kunt instellen/aanpassen
  4. Selecteer een module en check of je onderstaande widgets hebt en vul deze in:

- Volgnr. informatie

- Printinstelling

- Samenstellingsinstelling (print)

- Volgnummer companies

Heb je deze niet dan kun jij of de interne applicatiebeheerder deze uitdelen

2. Instellen van het volgnummer

2. 1 Widget Volgnr. informatie

Binnen dit widget kun je de opmaak van het volgnummer bepalen/instellen.

Uitleg velden:

Module > Laat het betreffende programma zien

Opmaak > De code welke voor de opmaak wordt gebruikt. Klik hier voor meer informatie over de codes.

Voorbeeld > Laat zien hoe het volgnummer eruit komt te zien.

Laatst gebruikte volgnummer > Laat het laatst gebruikte nummer zien. Je kunt een nummer bijv. ook met 100 laten starten.

Document inst. > Hier kun je een document default op print(brief) of op e-mail zetten.

Genereren bij > Hier kun je aangeven wanneer het nummer moet worden aangemaakt.

Sortering regels oplopend per > Als regels aan een document worden gekoppeld krijgen ze een sorteringsnummer. Als hier 10 staat ingevuld dan zal er steeds 10 tussen de nummers zitten. Bijv. 10,20,30

2.2 Widget Printinstelling

Onderstaand een uitleg van de velden binnen de widget printinstelling bij volgnummers.

• DECIMALEN # PRIJS:

Dit betreft het aantal decimalen van de verkoopprijs per stuk in de regel.

Binnen de module company staat aangeven hoeveel decimalen er achter de komma worden gebruikt op alle financiële documenten in Newbase. Hier kun je dit per document aanpassen.
Het aantal ingestelde decimalen bij volgnummers geldt alleen voor de print en niet voor tonen op het scherm. Op het scherm zie je het aantal decimalen dat op company nivo is ingesteld. Of het aantal decimalen ook daadwerkelijk op de print wordt getoond is niet vanzelfsprekend. Dit is afhankelijk van de prints waarmee wordt gewerkt.
Onze standaard prints hebben max 2 cijfers achter de komma bij aantal.
Onze standaard prints hebben max 4 cijfers achter de komma bij prijs per stuk.
  • DEC # AANTALLEN:

Dit betreft het aantal decimalen van de aantallen in de regel. Zie bovenstaande uitleg.

• DRUK AF ALS 0:

Hiermee kun je aangeven of regels met een aantal van 0 wel of niet geprint moeten worden. Dit kan van toepassing indien je in een productsamenstelling meerdere opties hebt opgenomen, waarvan er slechts één gekozen wordt. Daar vul je dan het aantal in, de andere regels zet je op 0, en die zullen dan niet afgedrukt worden.

Voorbeeld:

Je levert een product dat in een eenvoudige verpakking kan worden geleverd of een luxe verpakking. Afhankelijk van de wens van de klant zet je ofwel de standaard verpakking op aantal 1, of juist de luxe verpakking, en de ander op 0, waardoor die niet in de aanbieding naar voren zal komen.

• LOGO AFDRUKKEN:

Dient er standaard op het document een logo te worden afgedrukt? Als het betreffende document als pdf(e-mail) wordt verstuurd, dan zal het logo standaard aan staan. Worden documenten op voorbedrukt briefpapier afgedrukt, dan zal logo uit staan

• KOPIE AFDRUKKEN:

Dit vinkje aanzetten indien er een kopie dient te worden afgedrukt van het document, bijvoorbeeld voor je eigen administratie. Op de print zal dan het woord ‘kopie’ komen te staan.

• BTW AFDRUKKEN:

Indien dit vinkje wordt aangezet zal de BTW op het document worden getoond. Op een factuur is dit wenselijk maar op een offerte wellicht niet.

• GEBRUIK VERGRENDELDATUM ALS AFDRUKDATUM

Hiermee kan worden aangegeven dat de datum op het document wordt ingesteld op het moment van vergrendelen.

• VERSTUUR PRODUCT BIJLAGE

Als er bij een product in de producten database een bijlage is gekoppeld en dit vinkje staat aan, dan zal indien dit aan het document wordt gekoppeld automatisch de bijlage in de mail worden gekoppeld.

• POSITIE MOET UNIEK ZIJN

Dit veld is alleen van toepassing op inkoop-, verkoop- en servicedocumenten. Indien je wilt dat positienummers van de regels binnen het betreffende document uniek zijn dan zet je het vinkje aan. Met de positienummers kun je de volgorde van de regels in een document bepalen. Wanneer werkt dit: als je in de regel een positienummer wijzigt en als je een document vergrendeld

• ALGEMENE VOORWAARDEN

Als er een sjabloon een bijlage is gekoppeld en dit vinkje staat aan, dan zal indien dit aan het document wordt gekoppeld automatisch de bijlage in de mail worden gekoppeld.

Ben je hiermee geholpen?

Samenstellingsinstelling bij volgnummers