Sneltoetsen / shortcuts

MJA Bijgewerkt door MJA

Sneltoetsen / Shortcuts

Voor Windows gebruik je: “shift + alt ” + de code uit onderstaande lijst.

voor Apple gebruik je: “ctrl” + de code uit onderstaande lijst.

• sneltoets met 1 > Ga naar het start scherm
  • sneltoets met 2 > Ga naar module scherm
  • sneltoets met d > Ga naar weergavescherm
  • sneltoets met e > Ga naar wijzig scherm
  • sneltoets met f > Ga naar zoekscherm binnen een module
  • sneltoets met h > Toon navigatie geschiedenis
  • Uitzondering: sneltoets met ctrl(windows) + i of alt(apple) i > Toont boven alle widgets de widget nummers
  • sneltoets met m > Toon de module finder
  • sneltoets met n > Maak nieuw record aan binnen een module
  • sneltoets met r > Wijzig widgets
  • sneltoets met q > Sluit Newbase af
  • sneltoets met s > Bewaar binnen het wijzig scherm van een module
  • shift  control s > Bewaar binnen het wijzig scherm van een module, vergrendel en sluit het scherm
  • sneltoets met w > Bewaar binnen het wijzig scherm van een module en sluit het scherm

Overige

• pijltje links > Ga naar vorig record
  • pijltje rechts > Ga naar volgend record
  • Kopieer tekst in een lijst > shift + rechtermuis klik

Widgetnummers zien?

Alt + i voor Windows

Ctrl + i voor Mac

Ben je hiermee geholpen?

Hoe werkt bestandsopslag in Newbase? Wanneer worden pdf'jes aangemaakt?

Factuur staat in Newbase op betaald maar is in Twinfield niet betaald

Contact