Aanmaken crediteur

MJA Bijgewerkt door MJA

Algemene informatie m.b.t. de koppeling met Twinfield en/of Basecone:
Crediteuren worden aangemaakt in Newbase en doorgezet naar Twinfield.
Crediteuren worden daarna vanuit Twinfield doorgezet naar Basecone. Dit gaat dus niet rechtstreeks van Newbase naar Basecone.
Let op:
Voordat je een crediteur in Newbase kunt aanmaken dient deze als organisatie in Newbase te bestaan. Bestaat de organisatie nog niet klik dan hier voor een uitleg hoe je een organisatie kunt aanmaken. Betreft het een particuliere crediteur dan dien je eerst een particuliere relatie aan te maken, klik hier voor uitleg.
Let op:
Indien je met meerdere companies werkt dan dien je, afhankelijk van de instellingen, bij het aanmaken van de crediteur te kiezen voor welke company je dit doet. Het kiezen van de company dien je te doen VOORDAT je iets anders bij de crediteur invult. Meer informatie onderstaand in punt .6

1. Aanmaken crediteur

1. Ga naar de module Crediteuren en klik op nieuw
  2. Er opent nu een pop-up waarmee je de keuze kunt maken tussen een organisatie of een particuliere crediteur, in ons voorbeeld kiezen we voor organisatie
  1. Onderstaande pop-up opent nu. Klik in het veld organisatie en een volgende pop-up opent waar je de naam van de organisatie kunt invullen
  1. Selecteer de gevonden organisatie door erop te klikken > klik op opslaan
  2. Newbase navigeert nu naar het 'invoerscherm' waar je overige informatie kun invullen. Hoe dit invoerscherm eruit ziet kan verschillen per gebruiker en kan worden aangepast naar wens. Indien je met meerdere companies werkt dan is dit het moment waarom je kiest voor welke company je de crediteur aanmaakt. Dit doe je door op het kleurtje te klikken en in de pop-up de juiste company te kiezen.
  1. Als alle gewenste velden zijn ingevoerd klik je op opslaan. Newbase navigeert nu naar het samenvattingsscherm van de aangemaakte crediteur

2. Staat de crediteur niet in Twinfield en/of Basecone?

Een crediteur wordt aangemaakt in Newbase en bij vergrendelen doorgezet vanuit Newbase naar Twinfield. Vanuit Twinfield gaat de crediteur naar Basecone. Deze gaat dus niet rechtstreeks van Newbase naar Basecone.

Als een crediteur niet in Twinfield en/of Basecone staat kan dat komen door:

1. Crediteur is niet aangemaakt in Newbase

2. Crediteur is niet vergrendeld in Newbase en daarmee niet doorgezet naar Twinfield

3. De synchronisatie tussen Twinfield en Basecone gaat niet goed

Dit laatste kun je binnen Basecone checken, zie onderstaande printscreen.

3. Contact persoon crediteur standaard instellen t.b.v. inkoopopdrachten

Je kunt een contactpersoon koppelen aan een crediteur binnen de widget detail.

Indien er een contactpersoon is gekoppeld op een crediteurenkaart, dan wordt deze bij aanmaak van een inkoopopdracht overgenomen als voorstel contactpersoon. Vervolgens kun je op de inkoopopdracht de contactpersoon wijzigen en ook verwijderen.

Als na de aanmaak van een inkoopopdracht pas een contactpersoon op de crediteurenkaart wordt gekoppeld, dan wordt die niet met terugwerkende kracht in reeds bestaande inkoopopdrachten gewijzigd- bij dupliceren van een inkoopopdracht wordt de contactpersoon uit de oorspronkelijke inkoopopdracht overgenomen.

Bij het aanmaken van een bericht vanuit de inkoopopdracht worden uitsluitend de gegevens van de inkoopopdracht gebruikt en wordt niet meer naar de crediteur instellingen gekeken.

Ben je hiermee geholpen?

Doorboeken inkoopfactuur naar Twinfield

Aanmaken inkoopopdracht via een inkoopaanvraag