Aanmaken verkoopfactuur

MJA Bijgewerkt door MJA

Verkoopfacturen kunnen op vele manieren worden aangemaakt. In deze handleiding wordt ingegaan op facturen die los worden aangemaakt of verkoopfacturen die zijn gedupliceerd vanuit andere documenten zoals een verkoopopdracht of een goederenuitgifte.
Het factureren van tijd - kosten - servicecontractregels - ledenregels staan in andere helpfiles beschreven.

Welke manieren zijn er voor het aanmaken van een verkoopfactuur:

Mogelijkheid 1 > Verkoopfactuur vanuit een voorgaand document

Ga naar het 'voorgaande document' bijvoorbeeld een uitgifte of een verkoopopdracht > klik op het vervolgactie icoon > kies dupliceer naar verkoopfactuur.

Mogelijkheid 2 > Nieuwe factuur via module verkoopfactuur

Ga naar de module verkoopfactuur > klik op de knop Nieuw

Mogelijkheid 3 > Nieuwe factuur via activiteiten logboek

Via de widget 'activiteiten logboek' van een andere module > klik in de widget rechtsboven op het paperclip icoon > klik vervolgens op het plus icoon voor Verkoopfacturen om een nieuwe factuur aan te maken.

Je komt altijd uit in het invoerscherm. Hoe deze eruit ziet kan per persoon/rol verschillen is afhankelijk hoe dit voor/door jou is ingericht.

Ook op andere manieren kunnen verkoopfacturen worden aangemaakt zoals via tijdregels, ledenregels of service.

Voor informatie over het versturen van een verkoopfactuur klik hier.

Voor informatie over het doorboeken van een verkoopfactuur klik hier.

Ben je hiermee geholpen?

Aanpassen / wijzigen bestaande betaalfasering

Doorboeken verkoopfactuur naar Twinfield