Lijstweergave editor - list editor - eigen lijsten maken

MJA Bijgewerkt door MJA

Newbase beschikt per module over één of meerdere voorgeprogrammeerde lijsten. Deze lijsten kunnen worden gebruiken om een set van records op een bepaalde manier te tonen.

Een lijst is dus geen zoekactie. Je zoekt zelf naar records en middels lijsten kun je deze records op een gewenste manier tonen.

De verschillende lijsten vind je door te klikken op de 3 puntjes rechts van Lijst 'module naam'. Een pop-up opent met de uitgedeelde lijsten. Een lijst kan ook worden gegroepeerd. Klik hier voor meer informatie.

Wellicht geven deze lijsten niet de informatie die je zoekt. Dan kun je via de lijstweergave editor zelf lijsten samenstellen.

Hoe open je de lijstweergave editor?

1. Zoek binnen een module naar records en zorg dat je een lijstweergave zit
  2. Klik dan op de 3 puntjes (...) rechts van de lijst, zie onderstaand voorbeeld
  3. Een menu opent waar je kunt kiezen voor lijstweergave editor
  4. Een pop-up opent waar binnen je een eigen lijst kunt gaan samenstellen of een bestaande lijst kunt aanpassen

Nieuwe lijst aanmaken:

1. Klik op de groene knop ' nieuwe lijstweergave' om een compleet nieuwe lijst aan te maken. Er verschijnt nu een regel waar je de lijst een titel kunt geven en kunt aangeven welke rol(privilege groep) of company toegang krijgt tot de lijst. Door het vinkje default aan te vinken wordt de lijst als standaard lijstweergave getoond als je records binnen de betreffende module zoekt
  1. Klik vervolgens op de groene knop 'veld toevoegen' om een volledige nieuwe lijst samen te stellen. Of klik op de paarse knop bovenaan 'importeer standaard lijstweergave om de velden van de standaard lijstweergave als basis over te nemen. Een pop-up met verschillende modules waaruit je velden kunt toevoegen aan de lijst opent. Kies het gewenst veld. Herhaal deze actie tot alle gewenste velden in de lijst staan. Je kunt eventueel nog de sortering van de kolommen aanpassen.

Bestaande lijst aanpassen:

1. Klik op een bestaande lijst om deze te kunnen aanpassen door velden toe te voegen via de knop veld toevoegen of door bestaande velden te verwijderen door achter de regel op het prullenbakje te klikken.
    Je kunt de volgorde van de kolommen in de lijst aanpassen via sortering en je kunt ook de breedte van de kolommen aanpassen indien gewenst.
  2. Klik op opslaan. Om de lijst te activeren dien je Newbase opnieuw op te starten
  3. Ga vervolgens naar de betreffende module, zoek records en klik op de 3 puntjes bij lijst. Nu zul je de zelf gemaakte lijst zien staan

Ben je hiermee geholpen?

Lijst groeperen

Board view vanuit een lijst