Inkopen voor een verkoopopdracht (geen voorraadboeking)

MJA Bijgewerkt door MJA

Wil je meer informatie over het aanmaken van een losse inkoopopdracht, inkopen voor de voorraad, klik hier.

Wil je meer informatie over het maken van inkoopopdracht vanuit een selectie van verkoopopdrachten, klik hier.

Als je specifiek voor een verkoopopdracht inkoopt zullen de betreffende producten bij ontvangst niet bij de voorraad worden opgeteld. Je koopt immers in voor een specifieke opdracht en is het niet de bedoeling dat deze producten ergens anders voor worden uitgegeven.
Zorg ervoor dat aan de verkoopopdrachtregels, welke je wilt inkopen, een crediteur is gekoppeld. Anders kunnen er geen inkoopopdrachten van deze regels worden aangemaakt. Voor iedere crediteur wordt een inkoopopdracht aangemaakt. Heb je dus een verkoopopdracht met 10 regels en aan deze regels zijn verschillende leveranciers gekoppeld worden er even zoveel inkoopopdrachten aangemaakt.
  1. Ga naar de verkoopopdracht waarvoor je wilt inkopen
  2. Check of er aan de regel(s) een crediteur is gekoppeld

Of een leverancier aan een opdrachtregel is gekoppeld kun je zien binnen de widget 'geselecteerde regel inkoop / leverancier'. Waarschijnlijk zit deze widget niet in het samenvattingsscherm van de verkoopdracht maar in de detailschermen.

1. Je selecteert een regel in de widget 'financiële regels' en dan zie je in de widget 'geselecteerde regel inkoop / leverancier' welke leverancier is gekoppeld
  2. Indien er geen crediteur is gekoppeld kun je dit alsnog doen door in het veld crediteur te klikken (crediteur moet dus wel in Newbase bestaan)
  3. Klik op sluiten en je keert terug naar het samenvattingsscherm. Vergrendel de opdracht
  4. Klik op het 'vervolgstap' icoon en kies voor 'dupliceer > inkoopopdracht'
  5. Een pop-up opent met alle regels waar een crediteur aan is gekoppeld. Binnen deze pop-up kun je de regels selecteren waarvoor je een inkoopopdracht wilt aanmaken.
  6. Om regels te selecteren houd je de shift knop ingedrukt en selecteer je met de muis de regels. Daarna klik je op het paperclip icoon links onder in de pop-up om de inkoopopdracht(en) aan te maken
  7. Newbase maakt nu 1 of meerdere inkoopopdrachten. Als er 1 inkoopopdracht wordt aangemaakt om je uit in het samenvattingsscherm van deze opdracht. Als er meerdere inkoopopdrachten worden aangemaakt kom je uit in een lijst.

Voor informatie over het ontvangen van goederen klik hier.

Als goederen niet meer ontvangen zullen worden kun je dit aangeven binnen de inkoopopdracht regel, klik hier voor meer info.

Ben je hiermee geholpen?

Inkopen voor de voorraad met een losse inkoopopdracht

Vanuit een selectie van verkoopopdrachten inkoopopdrachten aanmaken (verzamelen)