Algemene informatie over taal en vertalingen in Newbase

1. Algemeen

Newbase wordt standaard opgeleverd met Nederlandse en Engelse teksten maar Newbase biedt de mogelijkheid om ook in andere talen te communiceren. Denk hierbij aan Frans, Duits, Spaans etc. Als je hiervan gebruik wilt maken dien je zelf de vertalingen in Newbase te zetten.

De taal welke is ingesteld bij de relatie bepaalt de taal van het document.

Het instellen van de taal bij de relatie doe je binnen de widget ' relatieadres instelling'.

2. Onderstaande onderdelen van Newbase kun je vertalen:

1. Producten

2. Producteigenschappen

3. Keuzelijsten (betaalcondities, leveringsvoorwaarden)

4. Sjablonen (van berichten)

5. Titels, kolomtitels, start/eindteksten op een document

6. Betaalfaseringen

3. Vertalen van producten

Klik hier voor meer informatie over het vertalen van de commerciële productomschrijving.

4. Vertalen van producteigenschappen

Volgt.

5. Vertalen van keuzelijsten

Wat is een keuzelijst? Klik hier voor meer info.

Klik hier voor meer informatie over het vertalen van keuzelijsten.

6. Vertalen van sjablonen (van berichten)

Wat zijn sjablonen? Klik hier voor meer info.

Klik hier voor meer informatie over het vertalen van sjablonen.

7. Vertalen printlabels, start/ eindteksten op een document

Binnen de module Printlabels, start/eindteksten kunnen teksten worden ingevoerd en vertaald. Denk hierbij aan teksten op een print zoals: Beste, Geachte, Met vriendelijke groet, Betreft, Factuurnummer, Aantal, Prijs etc.

Al deze teksten kunnen worden vertaald. Maar ook start- en eindteksten welke binnen documenten als een offerte worden gebruikt kunnen hier worden ingevoerd en vertaald.

Indien geen vertaling is ingevuld voor een taal, dan wordt de vertaling van de standaardtaal genomen. Ons advies is dan ook de standaardtaal Engels te maken, en niet Nederlands. Mocht je dan incidenteel een opdracht krijgen van bijvoorbeeld een Poolse organisatie, dan zal een offerte Engelstalig worden afgedrukt in plaats van in het Nederlands.

Voor meer informatie over het wijzigen of aanmaken van vertalingen klik hier.

8. Vertalen van betaalfaseringen

Klik hier voor meer informatie over het vertalen van betaalfaseringen. Bekijk hoofdstuk 2.

Ben je hiermee geholpen?

Een bestaand volgnummer wijzigen?

Wijzigen of aanmaken vertalingen van printlabels, start en eindteksten